zaterdag, juni 15, 2024

Reizigers kunnen bij KLM vanaf heden als non-binair inchecken

KLM heeft een nieuwe functie geïntroduceerd voor haar klanten die liever niet als man of vrouw worden bestempeld. Tijdens het boekingsproces kunnen reizigers nu aangeven dat ze zich als non-binair identificeren of ervoor kiezen hun aanspreekvorm helemaal weg te laten. Als ze ervoor kiezen om weg te laten, zal de luchtvaartmaatschappij hen gewoon bij hun naam noemen.

Daarnaast heeft KLM ook haar aankondigingen aan boord gewijzigd door “dames en heren” te vervangen door “beste passagiers”. De luchtvaartmaatschappij is van plan om later dit jaar meer veranderingen in het incheckproces door te voeren. Voorlopig zal de luchtvaartmaatschappij niet-binaire passagiers tijdens het inchecken aanspreken als “X”.

Volgens KLM hebben hun klanten verschillende culturele achtergronden en verschillende behoeften. De luchtvaartmaatschappij streeft ernaar dat alle klanten zich op hun eigen unieke manier gerespecteerd en gewaardeerd voelen. Onlangs versierde KLM een vliegtuig met regenboogvlaggen, waarmee ze haar steun aan de LGBTQ+ gemeenschap toonde. Eerder in februari kondigde de luchtvaartmaatschappij ook plannen aan om genderneutrale uniformen in te voeren voor haar personeel, zodat zij zich vrij kunnen uiten.

Steeds meer mensen kiezen ervoor om als non-binair door het leven te gaan

Non-binair is een term die de laatste jaren aan populariteit heeft gewonnen, maar wat betekent het eigenlijk? Eenvoudig gezegd verwijst non-binair naar personen die zich niet identificeren als strikt mannelijk of vrouwelijk. In plaats daarvan kunnen ze zich identificeren als een combinatie van beide geslachten, geen van beide geslachten, of iets totaal anders.

Non-binaire personen kunnen verschillende termen gebruiken om hun genderidentiteit te beschrijven, zoals genderqueer, genderfluid, agender of bigender. Het is belangrijk op te merken dat niet-binaire niet hetzelfde is als transgender zijn. Terwijl transgenders zich kunnen identificeren als een ander geslacht dan hun bij de geboorte is toegewezen, identificeren niet-binaire personen zich niet noodzakelijkerwijs als man of vrouw.

Aanbevolen

Reisnieuwsbrief

Ontvang onze gratis reisnieuwsbrief met de leukste reistips, het laatste nieuws rondom bekende en onbekende attracties en kortingsacties

spot_img