donderdag, april 18, 2024

Wintersportnachtmerrie: gondel stort neer, vier personen gewond waarvan één in kritieke toestand

In skigebied Hochoetz (regio Imst, Oostenrijk) is een gondel van ongeveer zeven meter hoogte neergestort. Daarbij raakten alle vier de inzittenden ernstig gewond. Volgens de huidige informatie is een boom op de kabel gevallen, waardoor de gondel neerstortte.

De autoriteiten sluiten een technische oorzaak aan de acht-persoons gondel van de Acherkogelbahn uit. Alle vier de inzittenden van de gondel zijn ernstig gewond geraakt, waarbij één persoon in kritieke toestand verkeert. Ze zijn naar de ziekenhuizen in Zams en Innsbruck gebracht.

“We weten alleen dat het om een vader, zijn zoon en dochter en een oom gaat. Het lijkt dus om een familie te gaan. Waar ze vandaan komen, weten we nog niet”, aldus Michael Haid, plaatsvervangend districtscommandant van de politie. Volgens de politie werden ze met een touw door een helikopter gered en naar het ziekenhuis gebracht. De berging bleek gecompliceerd te zijn, aangezien de crashplaats in het midden van de baan zich in relatief ontoegankelijk terrein in het bos bevond, zei een woordvoerder van het kabelbaanbedrijf.

De gondel lijkt van ongeveer zeven meter hoogte te zijn gevallen. Naast de vier  zwaargewonden zijn drie andere personen uit verschillende andere gondels naar eigen zeggen ook gewond geraakt. Volgens de politie waarschijnlijk door de schommeling van de kabelbaan. Over de ernst van hun verwondingen is vooralsnog niets bekend.

 

Aanbevolen

Reisnieuwsbrief

Ontvang onze gratis reisnieuwsbrief met de leukste reistips, het laatste nieuws rondom bekende en onbekende attracties en kortingsacties

spot_img