donderdag, april 18, 2024

Vliegtickets vanaf Schiphol dreigen duurder te worden en dit is waarom

Schiphol gaat vrijwel zeker haar tarieven verhogen om zo de financiële verliezen van luchtvaartactiviteiten te compenseren en de kosten voor recente investeringen te bekostigen. Dat meldt het AD.

De aanstaande prijsstijging zorgt voor verdere spanningen met luchtvaartmaatschappijen, aangezien hogere luchthavengelden doorgaans worden doorberekend aan de consument via de ticketprijzen.

In 2023 kende Schiphol een keerpunt na een periode van personeelstekorten, mede door forse investeringen in personeel en de verbetering van arbeidsomstandigheden, onder  druk van de Arbeidsinspectie. Ondanks dat deze investeringen bijdroegen aan een financieel herstel met een winst van 22 miljoen euro, blijven de financiën onder druk staan door de hoge kosten van renovatie en nieuwbouw.

De discussie over de tariefverhogingen volgt op een periode van aanzienlijke stijgingen in de afgelopen drie jaar, die nog steeds onderwerp van een rechtszaak zijn. Luchtvaartmaatschappijen en passagiers ‘not amused’ door de aankondiging. Kritiek richt zich op het onvermogen van Schiphol om binnen het budget te blijven bij verschillende projecten.

Schiphol zag in het afgelopen jaar een toename van passagiers en vluchten, maar blijft achter bij de aantallen van voor de coronapandemie. De luchthaven verwacht een lichte toename van passagiers in het komende jaar, ondanks dat eerdere plannen voor het verminderen van het aantal vluchten.

Aanbevolen

Reisnieuwsbrief

Ontvang onze gratis reisnieuwsbrief met de leukste reistips, het laatste nieuws rondom bekende en onbekende attracties en kortingsacties

spot_img