maandag, juli 15, 2024

Grote bezorgdheid bij krokusvakantie wintersporters door rap smeltende sneeuw

Temperaturen die oplopen tot 10 à 15 graden Celsius zorgen ervoor dat in populaire wintersportgebieden de aanwezige sneeuw letterlijk als sneeuw voor de zon wegsmelt. Het bederft niet alleen voor de ski-ervaring, maar leidt ook tot een toename in wintersportgerelateerde ongevallen, zoals beenbreuken, zo merkt alarmcentrale Eurocross op tegen het AD.

En dat terwijl dit wintersportseizoen nog wel zo’n veelbelovende start kende met vroege sneeuwval eind oktober, wat resulteerde in een dik sneeuwdek in heel Oostenrijk. Echter, door een plotse weersverandering zijn de temperaturen aanzienlijk gestegen, wat leidt tot een versnelde smelting van de sneeuw, vooral in lagere gebieden en populaire wintersportplaatsen zoals Gerlos en regio’s in Tirol en Salzburgerland.

Deze ongewoon hoge temperaturen hebben zelfs geleid tot de annulering van wereldbekerwedstrijden in Chamonix en Garmisch-Partenkirchen, aangezien de veiligheid van de pistes niet meer gegarandeerd kan worden. Het weerbeeld lijkt voorlopig niet te verbeteren, met voorspellingen van aanhoudend zacht weer en weinig sneeuwval, wat de situatie in veel Italiaanse skigebieden nog verergerd.

Hoewel de situatie er momenteel niet rooskleurig uitziet, is er nog steeds hoop dat de condities voor wintersporters kan verbeteren richting de krokusvakantie, met name in hoger gelegen gebieden.

Aanbevolen

Reisnieuwsbrief

Ontvang onze gratis reisnieuwsbrief met de leukste reistips, het laatste nieuws rondom bekende en onbekende attracties en kortingsacties

spot_img