zaterdag, april 20, 2024

Dit kun je doen tegen hitte tijdens het kamperen

Het lijkt zomers, zeker in Frankrijk en zuidelijkere Europese landen als Spanje, Italië, Griekenland en Portugal, steeds heter te worden. Dat is vaak geen pretje als je gaat kamperen. Voor de hand ligt om overdag te zoeken naar schaduwplekjes, maar wat doe je bijvoorbeeld tegen plaknachten? 

Kampeerwinkels en campings zien een duidelijke trend waarbij klanten en gasten inspelen op hetere zomers. Bijvoorbeeld door op campings en vakantieparken te selecteren op airconditioning.
Bij kampeerwinkel Obelink krijgt men veel vragen naar koelere tenten. “We ontwikkelden daarom hier zelf een tent met donker doek en een speciale coating die zonlicht reflecteert”, zegt Elke Sloetjes van Obelink tegen Omroep Gelderland. “Dat scheelt zomaar een paar graden. En die tent is zo donker dat je ’s ochtends ook niet voor dag en dauw je tent wakker wordt door het licht. In de tent zie je echt geen hand voor ogen, zo donker.”
Daarnaast is er veel vraag naar betere koelboxen, die ook bij hoge temperaturen nog goed weten te koelen. “Met een compressorkoelbox krijg je hele lage temperaturen. En dat is belangrijk voor een biertje, maar bijvoorbeeld ook voor medicijnen”, stelt de  kampeerwinkeladviseur.

De leukste kampeervakanties boek je via

Aanbevolen

Reisnieuwsbrief

Ontvang onze gratis reisnieuwsbrief met de leukste reistips, het laatste nieuws rondom bekende en onbekende attracties en kortingsacties

spot_img