maandag, juli 15, 2024

Steeds meer wintersporters kiezen voor Scandinavië

Elk jaar kijken wintersportfanaten uit naar hun wintersportvakantie, maar klimaatverandering maakt de sneeuwzekerheid in bekende wintersportgebieden steeds onzekerder, vooral in de laaggelegen gebieden. Het gevolg is dat steeds meer mensen kiezen voor alternatieve bestemmingen, zoals Fins Lapland.

Volgens reisaanbieder Nordic ziet het een toename van 55% in boekingen. De noordelijke skigebieden hebben een hogere sneeuwzekerheid, kortere liftwachttijden en reisorganisaties bieden daarom meer reizen naar deze gebieden aan. Lapland biedt bovendien ook andere unieke activiteiten zoals husky- en sneeuwscootertochten, rendierboerderijbezoeken en de kans om het noorderlicht te zien tijdens het skiën.

“Het is duidelijk dat er steeds meer interesse is bij het publiek voor wintersportvakanties in Scandinavië. Wij merkten een stijging van maar liefst 55% in onze boekingen voor Fins Lapland sinds vorig jaar, een opmerkelijke evolutie. Skireizen naar Noorwegen bieden we nog maar sinds twee jaar aan in Nederland, maar ook daar zien we nu al veel interesse,” stelt Hugo van Drie, directeur van Nordic, tegen Snowrepublic.

 

Aanbevolen

Reisnieuwsbrief

Ontvang onze gratis reisnieuwsbrief met de leukste reistips, het laatste nieuws rondom bekende en onbekende attracties en kortingsacties

spot_img