donderdag, april 18, 2024

Ryanair waarschuwt voor geschrapte vluchten deze zomer door leveringsproblemen nieuwe vliegtuigen

Ryanair vreest deze zomer vluchten te moet annuleren, waarschuwt directeur O’Leary. De reden is dat Ryanair minder nieuwe vliegtuigen geleverd krijgt van Boeing dan oorspronkelijk was toegezegd, wat het zomerplanning in gevaar brengt en mogelijk tevens leidt tot een prijsstijging van tickets met 5 tot 10 procent.

O’Leary onthulde dat Boeing aanvankelijk had beloofd om uiterlijk eind juni 57 nieuwe vliegtuigen te leveren. Echter, een week geleden werd duidelijk dat dit aantal naar beneden bijgesteld werd naar ongeveer 50. Nu heerst er zelfs twijfel over dit laatste aantal.

Tijdens een persconferentie gaf O’Leary aan: “We zijn niet zeker over het exacte aantal vliegtuigen dat we van Boeing zullen krijgen. Het lijkt erop dat we tussen de 30 en 40 vliegtuigen zullen krijgen, hoewel we redelijk zeker zijn dat het er tussen de 40 en 45 kunnen zijn. Meer dan 45 lijkt echter onwaarschijnlijk.”

Mocht Ryanair niet meer dan 40 vliegtuigen ontvangen, dan zal de prijsvechter eind maart enkele kleinere vluchten moeten annuleren.

Voor Boeing tekent zich mogelijk wederom een slecht jaar af. Een incident in januari, waarbij een Boeing 737 Max 9 van Alaska Airlines een noodlanding moest maken na het verliezen van een deel van de romp kort na het opstijgen, onderstreept de uitdagingen waar het Amerikaanse bedrijf voor staat.

Aanbevolen

Reisnieuwsbrief

Ontvang onze gratis reisnieuwsbrief met de leukste reistips, het laatste nieuws rondom bekende en onbekende attracties en kortingsacties

spot_img