zondag, mei 26, 2024

KLM annuleert aantal Cityhopper vluchten wegens technische problemen

KLM is gedwongen een aantal van haar Cityhopper-vluchten te annuleren wegens technische problemen. De annuleringen zijn beperkt en vinden al enkele maanden niet meer plaats, waardoor klanten ruim de tijd hebben om hun vluchten om te boeken. Een woordvoerder van KLM bevestigde het probleem nadat De Telegraaf meldde dat de luchtvaartmaatschappij in juni wijzigingen in haar netwerk zou moeten aanbrengen vanwege een tekort aan technische en reserveonderdelen.

De problemen begonnen door technische problemen met nieuwe vliegtuigen die door de Braziliaanse vliegtuigbouwer Embraer zijn geleverd. KLM werkt samen met Embraer en motorenbouwer Pratt & Whitney aan een oplossing. Ondanks de problemen heeft KLM verklaard dat de veiligheid niet in gevaar is, hoewel de nieuwe vliegtuigen niet volledig kunnen worden ingezet.

KLM kampt  ook met een tekort aan vliegtuigen

Om de problemen aan te pakken heeft KLM haar toevlucht genomen tot verlenging van de leaseperiode van oudere Embraer-vliegtuigen. Bovendien heeft KLM voor bepaalde vluchten gekozen voor een “wet lease”, waarbij de vlucht wordt uitgevoerd door de eigen piloten en bemanning van de leasemaatschappij. Transavia, een dochteronderneming van KLM, heeft ook problemen. Door een tekort aan vliegtuigen, veroorzaakt door blikseminslag en bliksemschade aan twee vliegtuigen, moest de maatschappij meerdere vluchten annuleren, waardoor duizenden passagiers strandden. Omboeken was een optie, maar dat kostte vaak meer, waardoor veel reizigers hun vakantie verpestten.

Bovendien bleek de afhankelijkheid van Transavia van geleasde vliegtuigen teleurstellend, wat leidde tot nog meer annuleringen van vluchten, zowel in het heden als in de komende baan. Een KLM-medewerkster verloor zelfs haar baan na het omboeken en upgraden van haar zus te midden van de chaos.

Aanbevolen

Reisnieuwsbrief

Ontvang onze gratis reisnieuwsbrief met de leukste reistips, het laatste nieuws rondom bekende en onbekende attracties en kortingsacties

spot_img