zondag, mei 26, 2024

Vrachtvliegtuig van DHL zendt “Mayday” bericht uit na brandalarm

Dit weekend werden hulpdiensten op Schiphol opgeroepen voor een noodsituatie met een vrachtvliegtuig van pakketbezorger DHL. De piloten van de Airbus A300 sloegen alarm vanwege een rookmelding en keerden terug naar de luchthaven. Het vliegtuig, vlucht 1491, was rond 21.30 uur opgestegen van de Aalsmeerbaan op Schiphol met als bestemming Leipzig. Kort na het opstijgen maakten de piloten echter een noodmelding bij de luchtverkeersleiding, waarbij ze een zogenaamde “mayday call” over de radio maakten. Het alarm was ook duidelijk hoorbaar op de opname.

Landingsbaan vol met brandweerwagens

Na de mayday-oproep kregen de piloten van vlucht 1491 een aparte radiofrequentie toegewezen om verdere instructies te volgen. Ondertussen werden op Schiphol de hulpdiensten gebeld en naar de Polderbaan gestuurd om de terugkeer van het vrachtvliegtuig af te wachten. Bij de veilige aankomst van het vliegtuig waren talrijke brandweerwagens ter plaatse en werd het vliegtuig naar een vrachtplatform getaxied. Hulpverleners waren daarna nog enkele uren op het platform om de situatie te beoordelen en ervoor te zorgen dat alle veiligheidsprotocollen worden gevolgd.

De oorzaak van de rookmelding moet nog worden vastgesteld en het onderzoek is nog gaande. In de tussentijd heeft de luchthaven enige vertraging opgelopen door de verstoring, maar zal naar verwachting spoedig weer normaal functioneren. Zoals altijd blijft de veiligheid van passagiers en personeel de hoogste prioriteit voor de luchthaven Schiphol en de snelle reactie van de hulpdiensten is een bewijs van de inzet van de luchthaven om de hoogste veiligheidsnormen te garanderen.

Aanbevolen

Reisnieuwsbrief

Ontvang onze gratis reisnieuwsbrief met de leukste reistips, het laatste nieuws rondom bekende en onbekende attracties en kortingsacties

spot_img