dinsdag, april 23, 2024

Tickets Colosseum massaal opgekocht, toeristen financieel de dupe

Wie het Colosseum in Rome wil bezoeken, komt alleen met veel geluk of tegen een hoge prijs aan tickets. Entreebewijzen zijn schaars doordat ze elke dag razendsnel worden opgekocht door online verkoopwebsites met bots. De Italiaanse autoriteiten hebben een onderzoek ingesteld naar de situatie.

Dagelijks worden ongeveer 14.000 tickets aangeboden door CoopCulture, maar binnen seconden zijn die allemaal opgekocht. Vervolgens worden ze doorverkocht door grote online handelaren voor prijzen die soms wel het drievoudige zijn van de normale kost van 18 euro. Tarieven van 70 euro voor een bezoek aan het historische Amfitheater Flavium zijn geen zeldzaamheid.

Reisorganisaties uiten hun frustratie over deze gang van zaken. Sommige organisaties besluiten noodgedwongen om het Colosseum uit het aanbod te schrappen wegens de onmogelijkheid om tickets te verkrijgen.

De Italiaanse mededingingsautoriteit, in samenwerking met de Guardia di Finanza, is een onderzoek gelstart naar de verduistering van de kaarten voor het Colosseum. CoopCulture wordt verweten geen verkooplimiet per persoon in te stellen voor hun online kaartverkoop. Alfonsina Russo, directeur van het Parco Archeologico del Colosseo, die vorig jaar al melding maakte van deze kwestie, ziet dat er nu eindelijk actie wordt ondernomen.

Aanbevolen

Reisnieuwsbrief

Ontvang onze gratis reisnieuwsbrief met de leukste reistips, het laatste nieuws rondom bekende en onbekende attracties en kortingsacties

spot_img