dinsdag, april 23, 2024

Rockefeller Center in New York City laat bezoekers iconische foto uit 1932 herbeleven

Het Rockefeller Center in New York City heeft ‘The Beam’ geopend. In deze nieuwe attractie kunnen bezoekers de historische en iconische foto nabootsen van bouwvakkers die op grote hoogte hun lunch nuttigen. Het is geïnspireerd op een beroemde foto uit 1932 van 11 ijzerwerkers. Tickets voor The Beam kosten 34 tot 40 dollar per persoon.

De zwart-witfoto uit 1932 toont de bouwvakkers die op een stalen balk zitten tijdens hun lunchpauze, 69 verdiepingen hoog met een spectaculair uitzicht op Central Park op de achtergrond.

De gelukkige bezoekers die deze nieuwe attractie op de Top of the Rock uitproberen, krijgen gegarandeerd een foto terwijl ze op een stalen balk zitten die hen boven het observatiedek verheft. De attractie is geopend tot 31 januari 2024.

De iconische foto, gepubliceerd in oktober 1932 door The New York Herald-Tribune, is een van de ‘meest herkenbare foto’s van de 20e eeuw.’ De achtergrond van de foto was jarenlang een mysterie, waarbij mensen oorspronkelijk dachten dat deze gemaakt moest zijn in de buurt van het Empire State Building was en niet Park Avenue.

Op sociale media zijn de reacties wisselend. Sommige bezoekers vinden The Beam te gek, anderen doodeng.

 

Aanbevolen

Reisnieuwsbrief

Ontvang onze gratis reisnieuwsbrief met de leukste reistips, het laatste nieuws rondom bekende en onbekende attracties en kortingsacties

spot_img