maandag, juli 15, 2024

Rattenplaag teistert Colosseum in Rome, stad neemt maatregelen tegen ‘afvalcrisis’

Rome heeft maatregelen aangekondigd om een rattenplaag rond het Colosseum aan te pakken. Aanleiding is het feit dat toeristen foto’s op sociale media plaatsten van de knaagdieren die rondom het oude amfitheater liepen.

De Italiaanse hoofdstad spreekt van een ‘speciale interventie’ die afgelopen vrijdag startte en een week doorloopt. Die houdt in dat enerzijds het afval, een groot probleem in Rome, wordt opgeruimd en tevens er vallen worden gezet om de ratten te vangen.

Oorzaak van de rattenplaag zou een combinatie zijn van enerzijds het toerisme en anderzijds de hitte afgelopen zomer. Dat zou hebben geleid tot een toename van afval in de stad en ook bij het Colosseum. Al jaren kampt Rome met een waren afvalcrisis, waarbij hopen afval vaak naast overvolle vuilnisbakken liggen.

Rome schat in dat er ongeveer 7 miljoen Ratten leven in de stad. Ter vergelijking: de Italiaanse cultuurhistorische stad telt een kleine 3 miljoen inwoners.

Het Colosseum, 2.000 jaar geleden gebouwd, was het grootste amfitheater in het Romeinse rijk en werd gebruikt voor het houden van gladiatorengevechten, executies en dierenjachten.

De mooiste vakanties naar Rome boek je via:

Aanbevolen

Reisnieuwsbrief

Ontvang onze gratis reisnieuwsbrief met de leukste reistips, het laatste nieuws rondom bekende en onbekende attracties en kortingsacties

spot_img