zaterdag, juni 15, 2024

Ticket voor Eiffeltoren wordt 20 procent duurder

Eiffeltoren tickets kopen

Een bezoek aan de Eiffeltoren gaat flink duurder worden. De ticketprijzen stijgen binnenkort met ongeveer 20 procent. De verhoging gaat in op 17 juni, kort voor de Olympische Spelen in Parijs.

Een volwassene betaalt voor de rit met de lift naar de top van de Eiffeltoren dan 35,30 euro in plaats van de huidige 29,40 euro. Wie via de trappen naar de tweede verdieping van de Eiffeltoren wil klimmen, moet in plaats van 10 euro binnenkort 14,20 euro betalen. De prijsverhoging wordt verklaard door de hoge verliezen die de de exploitatiemaatschappij tijdens de coronacrisis en door de verhoogde onderhoudskosten van het inmiddels 135 jaar oude bouwwerk hebben gemaakt.

In 2023 trok de Eiffeltoren 6,3 miljoen bezoekers, acht procent meer dan in het voorgaande jaar, dat nog werd beïnvloed door de coronacrisis. Duitsers vormen de grootste groep Eiffeltoren-bezoekers uit het Europese buitenland.

Nieuwe laag verf

Vanwege het uitblijven van toeristen boekte de Eiffeltoren tijdens de COVID-pandemie verliezen van meer dan 100 miljoen euro, die de stad Parijs slechts gedeeltelijk overnam. Extra kosten komen ook voort uit de inmiddels 21e schilderbeurt van de toren, omdat bij het verwijderen van oude verflagen giftig lood werd ontdekt. Daarbij is het schilderen van de bezienswaardigheid, die de Parijzenaars ook liefdevol “dame de fer” (“IJzeren Dame”) noemen, sowieso een grote klus. Er moet ongeveer 60 ton verf op de toren worden aangebracht.

Ook elders prijsverhogingen

Terwijl de verhoogde toegangsprijzen voor de Eiffeltoren ook na de Olympische Spelen (26 juli tot 11 augustus) deze zomer blijven gelden, zijn andere prijsverhogingen in Parijs slechts tijdelijk. Verwacht wordt dat er aanzienlijke prijsstijgingen zullen zijn in hotels en privé-accommodaties. Bovendien verhogen de Parijse vervoersbedrijven tijdens de Spelen de prijzen voor metro- en bustickets.

Aanbevolen

Reisnieuwsbrief

Ontvang onze gratis reisnieuwsbrief met de leukste reistips, het laatste nieuws rondom bekende en onbekende attracties en kortingsacties

spot_img