woensdag, april 24, 2024

Terminal in luchthaven Changi (Singapore) kreeg metamorfose en oogt nu als natuurpark

De luchthaven Changi in Singapore heeft Terminal 2 volledig heropend na een uitbreiding- en metamorfosetraject dat maar liefst 3,5 jaar kostte. Ongeveer 21.000 vierkante meter is toegevoegd aan het originele terminalgebouw, wat extra infrastructuur is verzorgd, nieuwe systemen en meer winkel- en eetgelegenheden.

Natuur is het overheersende ontwerpthema in de vernieuwde T2, met als een van de topattracties een 14 meter hoge digitale watervalweergave. Omringd door een verticale tuin is “The Wonderfall” gevestigd in de vertrekhal en stroomt het over realistische keien.

Meeslepende ervaring
De nieuwe ‘Wonderfall’ van Changi T2 heeft 892 platte en flexi-gebogen tegels. De nieuwe ‘Wonderfall’ van Changi T2 heeft 892 platte en flexi-gebogen tegels. Changi Luchthaven “Met T2 wilden we de ervaring van de passagier verbeteren door een modern terminal te combineren met door natuur geïnspireerde ontwerpen, met meeslepende digitale ervaringen, innovatieve technologie, en ook vernieuwende retail- en eetconcepten,” zei Lye Teck, de programmadirecteur van Changi Airport Group voor het uitbreidingsproject van Terminal 2, in een verklaring.

In lijn met het thema natuur is er in het doorgangsgebied van het vertrek voor reizigers de nieuwe ‘droomtuin’ te vinden, met een scala aan planten die tot leven komen onder een “digitale lucht” die van kleur verandert afhankelijk van het tijdstip van de dag.

Deze luchthaven van wereldklasse werd tijdens de Skytrax Airport Awards van 2023 nog gekozen tot beste luchthaven ter wereld.

Vintage
Ondertussen zullen liefhebbers van vintage reizen een kijkje willen nemen bij Flap Pix, een kunstinstallatie die inspiratie haalt uit de klassieke mechanische split-flap vluchtinformatieborden die ooit de norm waren op luchthavens. Volgens Changi zijn 1.080 split-flappen hergebruikt om dit te maken.

Op de bovenste verdieping bevindt zich het Bos van Li Bai, een luxe lounge die 18 soorten whiskey aanbiedt onder een LED-plafond. Er is ook een slimme selfie-spiegel waar bezoekers foto’s kunnen nemen met beroemde K-pop artiesten.

Wat betreft het eten, nieuwe toevoegingen zijn onder andere Gourmet Garden, dat uitzicht biedt op de platform van de luchthaven en Singaporese smaken zoals Satay Club van Harry’s en Wee Nam Kee Chicken Rice.

Volgens een verklaring van de luchthaven heeft het uitbreidingsproject van T2, dat in januari 2020 begon, de passagierscapaciteit van Changi verhoogd met 5 miljoen, waardoor de totale capaciteit op 95 miljoen passagiers per jaar komt.

De luchthaven bedient 16 luchtvaartmaatschappijen met verbindingen naar 40 steden.

Aanbevolen

Reisnieuwsbrief

Ontvang onze gratis reisnieuwsbrief met de leukste reistips, het laatste nieuws rondom bekende en onbekende attracties en kortingsacties

spot_img