zondag, april 21, 2024

Selfieverbod en boetes tot €275,- in populaire kustplaats Portofino (Italië)

Het pittoreske Italiaanse kustplaatsje Portofino heeft een nieuwe verordening afgekondigd die nogal wat stof heeft doen opwaaien. Volgens deze nieuwe verordening mogen mensen in zogenaamde red-zones, niet te lang blijven staan. In de Engelse media werd het verbod al snel omgedoopt tot een  “selfieverbod” maar dit wordt door de burgemeester tegengesproken. Het dorp, gelegen aan de Italiaanse Rivièra, trekt elk jaar massa’s toeristen die van de schoonheid en unieke charme van met name de schitterende baai willen genieten. Vooral de punten waar het uitzicht op de baai het mooist is, zijn tot rode zones gebombardeerd. Overtreding van de verordening kan leiden tot boetes die kunnen oplopen tot wel €275,-.

Zowel de lokale bevolking, die het van de toeristen moet hebben, als verschillende touroperators hebben de plaatselijke autoriteiten ervan beschuldigd met deze strenge regels toeristen te willen afschrikken. Burgemeester Matteo Viacava geeft aan dat de nieuwe verordening vooral gericht is op de massa’s cruisetoeristen die in grote groepen het dorpje bezoeken en voor chaotische opstoppingen zorgen wanneer zij foto’s willen nemen van de baai en omgeving.

Men mag niet spreken van een selfieverbod

In zijn verklaring spreekt hij tegen dat de verordeningen bedoeld zijn om alle toeristen te treffen of selfies te verbieden. “Niemand hier heeft selfies verboden,” zei hij. “Het is geen verbod op selfies.We hebben deze voorschriften eenvoudigweg ingevoerd om de openbare veiligheid te waarborgen en de schoonheid van onze stad te behouden.”

Hoewel de plaatselijke autoriteiten misschien goede bedoelingen hadden met de invoering van deze voorschriften, is de reactie van toeristen overweldigend negatief. Velen vinden de nieuwe regels overdreven en onnodig, vooral gezien het feit dat de beoogde gebieden tot de meest populaire en pittoreske plekjes van Portofino behoren.

De mooiste vakanties naar Italië boek je via:

 

 

Aanbevolen

Reisnieuwsbrief

Ontvang onze gratis reisnieuwsbrief met de leukste reistips, het laatste nieuws rondom bekende en onbekende attracties en kortingsacties

spot_img