vrijdag, april 19, 2024

Pantheon vraagt als eerste kerk in Italië toegangsprijs van €5,- 

Rome staat bekend om zijn oude monumenten en historische gebouwen, waarvan het Pantheon voor veel toeristen een absolute hoogtepunt vormt. In het verleden mocht men het Pantheon nog gratis bezichtigen, maar tegenwoordig betaal je hiervoor €5,- per persoon. Dat is nu ook officieel overeengekomen tijdens de ondertekening van een overeenkomst tussen het ministerie van Cultuur, de katholieke kerk en de gemeente Rome.

Daarmee staat voor de komende jaren dus vast dat iedereen een bedrag van €5,- entreegeld moet betalen om het Pantheon te bezichtigen. Een unieke gebeurtenis voor Italië, want het Pantheon is daarmee de eerste kerk in Italië die een toegangsprijs vraagt om te mogen binnentreden.

Het Pantheon is de best bewaarde Romeinse tempel ter wereld en een iconisch symbool van de stad. Het is een van de meest bezochte monumenten in Rome en biedt bezoekers een rijke geschiedenis en cultuur over de Romeinse periode, de stad en de mensen uit die tijd. Mensen kunnen zich vergapen aan de prachtige architectuur en meer leren over de geschiedenis van de stad. Het is ook een populaire plek voor religieuze ceremonies, zoals dopen en bruiloften.

Niet iedereen hoeft in de buidel te tasten

Met de vergoeding wordt het Pantheon onderhouden en gerestaureerd en worden educatieve activiteiten gefinancierd die verband houden met de geschiedenis en cultuur van de plek. Het kan gaan om speciale tentoonstellingen, rondleidingen, seminars en andere evenementen. Het zal er ook toe bijdragen dat de kerk in de best mogelijke staat wordt gehouden voor bezoekers.

De nieuwe vergoeding is bedoeld voor degenen die het Pantheon als toerist bezoeken en niet voor degenen die voor religieuze doeleinden komen. Daarom heeft de katholieke kerk ingestemd met vrijstelling van de vergoeding voor bezoekers die een religieuze ceremonie of mis bijwonen in het Pantheon. Inwoners van Rome, jongeren onder de 18 en begeleiders van schoolreisjes mogen de kerk ook nog steeds gratis bezoeken. 

 

Aanbevolen

Reisnieuwsbrief

Ontvang onze gratis reisnieuwsbrief met de leukste reistips, het laatste nieuws rondom bekende en onbekende attracties en kortingsacties

spot_img