zaterdag, juni 15, 2024

Disneyland Parijs is 30 jaar oud en dat wordt dit jaar uitgebreid gevierd!

Disneyland Parijs viert zijn 30e verjaardag met een spectaculaire droneshow en een exclusieve parade. Na een periode van stilstand gebeuren er weer veel spannende dingen in Marne-la-Vallée, het stadje naast Parijs waar het resort ligt. Er is een nieuw themagebied genaamd de Avengers Campus dat helemaal in het teken staat van de superhelden van Marvel. Het park heeft ook nieuwe shows, souvenirs en feestelijke decoraties geïntroduceerd om de gelegenheid te markeren. De droneshow is een fascinerend schouwspel met 500 drones tegelijk in de lucht. De Avengers Campus is een futuristisch en modern gebied dat een verfrissende afwisseling biedt op de oude Disney Studio’s die in 2002 werden geopend.

Disneyland Parijs heeft een glorieuze geschiedenis gehad ondanks een moeilijke start. Toen het in 1992 voor het eerst werd geopend, bezochten slechts 25.000 mensen het park, in plaats van de verwachte 500.000. De zaken begonnen echter te veranderen toen ze hun naam veranderden van Euro Disney naar Disneyland Parijs en investeerden in nieuwe attracties. In 2002 opende een tweede themapark genaamd Disney Studios binnen het resort, en in 2017 nam de Amerikaanse tak van Disney het resort over, wat het begin betekende van aanzienlijke renovaties en investeringen in attracties.

De viering van het 30-jarig bestaan duurt nog tot 30 september. Het park heeft speciale souvenirs om de gelegenheid te markeren, en fans kunnen genieten van de LP Euro Disney L’Album Officiel, met zowel klassiekers als hedendaagse hits uit de Disney parken.

Nieuwe attracties voor nog meer plezier en spanning

Disney’s nieuwste attractie, Spider-Man W.E.B. Adventure, is een uitstekend voorbeeld van wat het park plezierig maakt voor bezoekers van alle leeftijden. De attractie laat je bewegen als Spider-Man terwijl je kwaadaardige Spider-Bots in een web vangt. De karretjes hebben camera’s die je bewegingen volgen, waardoor je net als de superheld zelf webben kunt lanceren. De nieuwe Avengers Assemble: Flight Force achtbaan laat gasten ook vliegen naast hun favoriete superhelden.

De pre-show ervaring tijdens het wachten is indrukwekkend, met een levensgrote Iron Man animatronic in de wachtrij van de attractie.Disney’s gebruik van drones is een andere innovatieve toevoeging aan het park. De tijdelijke show Disney D-Light bevat 150 drones die een extra element toevoegen aan de traditionele avondshow Disney Illuminations. De Marvel drone show “Avengers: Power The Night” bevat tot 500 drones en zal te zien zijn tot 8 mei 2023. Dit moderne gebied is een welkome afwisseling van de belaagde Disney Studios.

Ondanks de verbeteringen van het park heeft Disneyland Parijs nog steeds wat problemen met het onderhoud. Kapotte lampen en afbladderende verf zijn te zien in verschillende delen van het park. Disney belooft echter dat er renovaties in het verschiet liggen. Met een overvloed aan shows en attracties heeft Disneyland Parijs voor elk wat wils. De Grand Finale van de 30e verjaardag van het park bevat de terugkeer van de avondshow Disney Dreams, die is vernieuwd met LED-verlichting en nieuwe laserprojectoren. Daarnaast komt er een nieuwe show genaamd “Pixar: We Belong Together” komt in de zomer naar het Studio Theater van het park.

Aanbevolen

Reisnieuwsbrief

Ontvang onze gratis reisnieuwsbrief met de leukste reistips, het laatste nieuws rondom bekende en onbekende attracties en kortingsacties

spot_img