vrijdag, april 19, 2024

Bij deze toeristische attractie sterven ieder jaar ongeveer 100 mensen

Avontuurlijke vakanties naar prachtig natuurschoon zijn erg geliefd. De keerzijde is echter dat bepaalde attracties ook behoorlijk gevaarlijk kunnen zijn. Moeder natuur is tenslotte soms een wrede meesteres.

Holidu besloot onderzoek te doen en stelde een lijst samen van de gevaarlijkste attracties ter wereld.

De meest gevaarlijke attractie ter wereld blijkt de Mont Blanc, Europa’s hoogste piek. De berg, die zich uitstrekt over Frankrijk, Italië en Zwitserland, is zeer populair bij skiërs en wandelaars, maar is ook het decor voor gemiddeld honderd doden per jaar, volgens het onderzoek.

De op één na gevaarlijkste attractie is naar verluidt Ben Nevis. De Schotse berg, die de hoogste top in het VK is, heeft gemiddeld slechts drie doden per jaar, maar kent naar schatting 20 ongelukken.

Op de derde plaats staat Mount Fuji, de iconische Japanse stratovulkaan met ongeveer zeven doden en 11 ongevallen per jaar.

Zie je al een patroon? Het blijkt dat negen van de top 10 gevaarlijkste attracties bergen, bergachtige gebieden of ‘rotsformaties’ zijn, met de Colorado-rivier als eerste niet-rotsachtige vermelding op nummer 11.

Hier zijn de top 10 gevaarlijkste attracties ter wereld:
Mont Blanc, Frankrijk en Italië
Ben Nevis, VK
Mount Fuji, Japan
Mount Everest, China en Nepal
Mount Kilimanjaro, Tanzania
Yosemite National Park, VS
Tafelberg, Zuid-Afrika
De Matterhorn, Zwitserland
De Grand Canyon, VS
De Kliffen van Moher, Ierland

Aanbevolen

Reisnieuwsbrief

Ontvang onze gratis reisnieuwsbrief met de leukste reistips, het laatste nieuws rondom bekende en onbekende attracties en kortingsacties

spot_img