maandag, juli 15, 2024

Vakantie in IJsland: steeds meer mensen kiezen ervoor, en terecht!

Het noorden van IJsland staat bekend om zijn ongerepte schoonheid, prachtige watervallen en natuurlijk het adembenemende noorderlicht. En in de winter, wanneer het land bedekt is met een dikke laag sneeuw, wordt het een absoluut meesterwerk. De besneeuwde bergen, bevroren watervallen en uitgestrekte stukken ijs vormen het perfecte decor voor een onvergetelijke winterreis.

Een van de belangrijkste hoogtepunten voor veel reizigers die naar het noorden van IJsland gaan, is de kans om majestueuze walvissen tegen te komen.  Om dit spektakel mee te maken is een bezoek aan de baai van Húsavík een must. Hier kun je deze oceaanreuzen bewonderen terwijl ze tijdens de wintermaanden rond IJsland op zoek zijn naar voedsel. Stap aan boord van een traditionele houten boot of een supersnelle RIB boot, uitgerust met een verrekijker, en scan het water op plotselinge bewegingen. Het observeren van dwergvinvissen, bultruggen, witsnuitdolfijnen en orka’s in hun natuurlijke omgeving zal een blijvende indruk op je achterlaten.

Maar er is meer te beleven in Ijsland

Een van de meest fascinerende natuurwonderen ter wereld is het noorderlicht. Hoewel het in het hele land zichtbaar is, is de Aurora Borealis het meest prominent in de dunbevolkte noordelijke regio van IJsland. Door de Noorderlicht app van Voigt Travel te gebruiken, kun je de omstandigheden in de gaten houden en je kansen vergroten om getuige te zijn van dit bijzondere schouwspel terwijl het sierlijk danst langs de nachtelijke hemel.

Een andere uitdaging is de pure kracht en schoonheid van de 44 meter hoge Dettifoss waterval op foto vast te leggen. Om zijn grootsheid echt te kunnen waarderen, moet je hem uit de eerste hand zien. Of beter gezegd, gehoord worden. Het water stort met enorme kracht naar beneden en creëert een zintuiglijke ervaring als geen ander. In de winter is voor het bereiken van deze bestemming een Super Jeep nodig, wat een extra spannend element aan het avontuur toevoegt.

Meer watervallen

Stel je een bevroren waterval voor die bedekt is met sneeuw, terwijl de lucht op de achtergrond overgaat van paars naar diepblauw. Dit tafereel, dat doet denken aan een film, is werkelijkheid in het noorden van IJsland. Goðafoss, ook wel bekend als de waterval van de goden, is een absolute must tijdens je winterexpeditie in deze regio. Het is misschien niet de hoogste of krachtigste waterval in IJsland, maar het is ontegenzeggelijk een van de mooiste, vooral tijdens het winterseizoen.Naast Goðafoss en Dettifoss zijn er in het noorden van IJsland nog veel meer opmerkelijke watervallen die wachten om ontdekt te worden. Let tijdens je roadtrip goed op de borden die naar deze verborgen schatten leiden.

Warwaterbronnen en paardrijden

Ervaar de natuurlijke warmwaterbronnen van de Myvatn Nature Baths na een dag in de buitenlucht om op te warmen. De baden zijn laat open, zodat je het noorderlicht kunt zien terwijl je ontspant.Of ontdek het winterlandschap van IJsland vanaf de rug van een IJslands paard. Deze paarden zijn vriendelijk en hebben unieke gangen zoals de tölt. Onder begeleiding van ervaren ruiters verken je besneeuwde valleien en bevroren rivieren, waarbij je jezelf onderdompelt in de rust en schoonheid van het winterlandschap.

Op zoek naar meer kracht? Spring dan op een sneeuwscooter en zoef over uitgestrekte sneeuwvelden en ijzige lagen. In het noorden van IJsland kun je uren rijden op een sneeuwscooter zonder menselijke ontmoetingen. Met zijn snelheid en wendbaarheid komt een sneeuwscooter moeiteloos in gebieden die voor gewone toeristen ontoegankelijk zijn. Het is de ideale keuze voor een ontdekkingstocht buiten de gebaande paden in het noorden van IJsland.

Huskysafari

Een andere manier om de winterse wildernis van IJsland op een unieke manier te vervaren is door op huskysafari te gaan. Laat je leiden door een troep enthousiaste husky’s terwijl je het adembenemende landschap om je heen in je opneemt.

Tot slot: als je de uitdaging aandurft, ga dan mee met een rondleiding en duik in de ijzige onderwereld. Deze winterexclusieve grotten zijn niet toegankelijk zonder hulp. Bij de beroemde Lofthellir ijsgrot in het noorden van IJsland moet je bijvoorbeeld op je buik naar binnen glijden om toegang te krijgen tot het 350 meter lange complex.

Aanbevolen

Reisnieuwsbrief

Ontvang onze gratis reisnieuwsbrief met de leukste reistips, het laatste nieuws rondom bekende en onbekende attracties en kortingsacties

spot_img