zaterdag, april 20, 2024

Vakantie in het water door diefstal van de camper komt steeds vaker voor

Voor velen is het idee om in hun camper te reizen een langverwachte droom. Deze droom is echter alleen al in het afgelopen jaar 127 keer aan diggelen geslagen door diefstal, volgens statistieken van het Landelijk Inlichtingen- en Expertisecentrum Voertuigcriminaliteit (LIV). In 2023 zijn er in totaal al 50 campers als gestolen opgegeven, wat een aanzienlijke stijging is ten opzichte van de ongeveer 35 gestolen campers rond dezelfde tijd vorig jaar.

Helaas werden Erwin Oberndorff en zijn vrouw Marjolein de Boer uit Ede ook slachtoffer van deze trend. Na maanden hard werken aan hun camper waren ze klaar om te beginnen aan een vijfweekse reis naar Scandinavië. Maar slechts een week voor hun geplande vertrek werd hun geliefde camper, liefkozend ‘Blue’ genoemd, voor hun deur gestolen.

Tips om diefstal tegen te gaan

Tips ter voorkoming van diefstal van campers die worden aangeboden door het RV Owners Center en LIV woordvoerder André Bouwman zijn onder andere:- Installeer een goed alarmsysteem dat werkt als een startonderbreker of dat het voertuig onbruikbaar maakt voor criminelen.

  • Plaats een slot op de versnellingspook en gebruik een pin om de versnelling in één stand te vergrendelen. Dit is het meest effectieve systeem tegen diefstal.
  • Laat één band leeglopen om het dieven moeilijk te maken de camper te verplaatsen.
  • Plak nepalarmstickers op de deur en ramen om potentiële dieven af te schrikken.
  • Verstop een bewegingsalarm in de bestuurdersstoel om elke beweging in de camper te detecteren.
  • Verf je kenteken op het dak en/of de achterklep om de camper te kunnen identificeren als hij gestolen wordt en op camera’s die langs de snelweg staat.
  • Vermijd overnachten langs snelwegen en tolwegen of tussen vrachtwagens die het zicht belemmeren. De veiligste optie is om te parkeren op een beveiligde parkeerplaats.

Aanbevolen

Reisnieuwsbrief

Ontvang onze gratis reisnieuwsbrief met de leukste reistips, het laatste nieuws rondom bekende en onbekende attracties en kortingsacties

spot_img