zaterdag, juni 15, 2024

Moederbedrijf Center Parcs koopt failliet Vacansoleil op

De handelsnaam en het internetdomein van het onlangs failliet verklaarde Vacansoleil, bekend van de campingvakanties, zijn gekocht door de organisatie achter Center Parcs. In de overname zullen vooralsnog slechts 8 tot 10 voormalige werknemers van Vacansoleil overgaan naar de Franse koper.

De curatoren van Vacansoleil hebben enkel de merknaam en domeinnaam verkocht, zo werd vandaag aangekondigd. Dit betekent dat de overstap naar de nieuwe eigenaar voor het merendeel van de 175 werknemers die het bedrijf recentelijk nog in dienst had, niet aan de orde zal zijn. De nieuwe eigenaar is Maeva, de online reisoperator van de Franse Pierre & Vacances-Center Parcs Group.

Maeva heeft de intentie om Vacansoleil geleidelijk te herlanceren. Een volledige doorstart is echter niet mogelijk, legt curator Ben Arends uit. Dit is te wijten aan de aanzienlijke schulden die Vacansoleil heeft bij diverse campings. Op deze campings bevinden zich nog steeds stacaravans en tenten die eigendom zijn van Vacansoleil. De campings die nog geld te goed hebben, willen deze onderdelen niet vrijgeven totdat de betalingen zijn voldaan.

Pierre & Vacances-Center Parcs Group zal nu met elke camping individueel bekijken of ze daar in de toekomst weer stacaravans en tenten willen plaatsen. Hierover zal in overleg met de curatoren per camping afspraken gemaakt worden, zegt Marcel Paapst, woordvoerder van Vancansoleil.

Aanbevolen

Reisnieuwsbrief

Ontvang onze gratis reisnieuwsbrief met de leukste reistips, het laatste nieuws rondom bekende en onbekende attracties en kortingsacties

spot_img