vrijdag, april 19, 2024

Extreem weer zorgt niet voor aarzeling bij Nederlandse vakantieganger

De zomer van 2023 werd gekenmerkt door extreme weersomstandigheden zoals bosbranden, overstromingen en hagelbuien met hagelstenen zo groot als tennisballen. Ondanks deze klimaatrampen kiezen Nederlanders voor de zomer van 2024 opvallend vaak voor populaire vakantiebestemmingen als het Gardameer en Rhodos. Daarover schrijft het AD.

Ondanks het feit dat 27% van de Nederlandse vakantiegangers vorige zomer last had van extreem weer, lijkt de impact van deze klimaatrampen op de boekingskeuzes voor komende zomer beperkt. Uit onderzoek van toerismebureau NBTC blijkt dat 53% van de  vakantiegangers zegt rekening te houden met extreem weer bij het boeken, maar dat heeft geen dempend effect op de massale vraag naar zomervakanties.

NBTC onderzoekt momenteel hoe de Nederlandse toerismesector kan inspelen op klimaatverandering, gezien de verwachting van natter en heter weer met een verhoogd risico op extreem weer.

Bij Sunweb Groep ziet men weinig terughoudendheid onder reizigers, ondanks bijvoorbeeld de grote bosbranden op bestemmingen als het Griekse Rhodos vorig jaar. Boekingen voor de zomer van 2024 liggen aanzienlijk hoger dan vorig jaar, met een indrukwekkende stijging voor bestemmingen als Rhodos en Kreta.

Dit fenomeen wordt ook waargenomen aan het Gardameer. Ondanks het extreme weer van afgelopen zomer, blijven Nederlanders trouw aan hun favoriete Italiaanse vakantiebestemmingen. Het aantal boekingen is tot dusverre vergelijkbaar met voorgaande jaren.

Aanbevolen

Reisnieuwsbrief

Ontvang onze gratis reisnieuwsbrief met de leukste reistips, het laatste nieuws rondom bekende en onbekende attracties en kortingsacties

spot_img