vrijdag, april 19, 2024

Uber mengt zich in autoverhuurmarkt in Spanje

Uber, bekend van prijsconcurrerende taxidiensten, is in Spanje ook begonnen met autoverhuur in 116 steden. Nieuwe gebruikers krijgen 10 euro tegoed voor de eerste drie boekingen die gemaakt worden via het nieuwe Uber Rent-platform. 

Met behulp van de Uber-app (een update is nodig voor degenen die het al op hun mobiele telefoon geïnstalleerd hebben), krijgen klanten de mogelijkheid om op basis van hun locatie en waar ze het voertuig willen afleveren op de eindbestemming een auto te huren.

Concurreren met vergelijkingswebsites
De via Uber beschikbare huurvoertuigen behoren tot bedrijven die al op de markt zijn zoals Europcar, Hertz, Avis, Sixt, OK Mobility of Budget. Klanten kunnen opties vergelijken op basis van prijs, voertuiggrootte en beoordelingen van andere gebruikers. Daarmee lijkt Uber Rent vooral te willen concurreren met andere vergelijkingswebsites voor autoverhuur die al bestaan.

Uber Rent is onder meer actief in Madrid, Barcelona, Zaragoza of Mallorca, maar ook Extremadura, Asturië, Galicië, Navarra, Cantabrië, Ceuta en Melilla.

“Al enkele jaren kunnen gebruikers via onze applicatie reizen, fietsen en scooters boeken,” zegt de directeur van Uber in Spanje en Portugal, Felipe Fernández Aramburu. “Met Uber Rent presenteren we een nieuwe alternatief zodat de duizenden mensen die onze app dagelijks in Spanje gebruiken, hun bestemming kunnen bereiken op de manier die het beste bij hen past.”

Aanbevolen autoverhuuraanbieders

Aanbevolen

Reisnieuwsbrief

Ontvang onze gratis reisnieuwsbrief met de leukste reistips, het laatste nieuws rondom bekende en onbekende attracties en kortingsacties

spot_img