maandag, juli 15, 2024

Huurautotrends: Waar betaal je het meest en het minst voor een huurauto?

Onze wensen bij het huren van een auto op reis verandert. Dat blijkt uit recente cijfers van de autoverhuurbranche.

Opmerkelijk is bijvoorbeeld dat de vraag naar huurauto’s in Australië door Nederlandse toeristen met 220% is gestegen, gevolgd door Nieuw-Zeeland met 218% en Zuid-Afrika met 74% in vergelijking ten opzichte van vorig jaar.

Wat betreft de kosten: was IJsland in 2023 het duurste land om een auto te huren, met een gemiddelde prijs van €116,33 per dag. De Faeröer Eilanden en Namibië volgden respectievelijk met €103,25 en €95,74 per dag.

Aan de andere kant was Brazilië de goedkoopste bestemming met een gemiddelde huurprijs van €24,60 per dag, gevolgd door Servië en Bulgarije. Dit maakt een huurauto in IJsland vijf keer duurder dan in Brazilië.

Over het algemeen waren Nederlandse huurders in 2023 goedkoper uit dan het jaar ervoor. Volgens Tjeerd Kramer van EasyTerra daalden de gemiddelde tarieven met 15,7%, wat de eerste prijsdaling markeert sinds de coronaperiode.

Kleine auto’s zoals de Volkswagen Polo of Seat Ibiza waren populair, goed voor ongeveer 30% van de huurauto’s. Compacte auto’s zoals de Ford Focus en Volkswagen Golf waren ook in trek, terwijl de categorie mini-auto’s, zoals de Fiat Panda, op de derde plaats kwam.

Ondanks de variatie in prijzen en voorkeuren, bleven Spanje en Portugal de topbestemmingen voor Nederlandse autohuurders in 2023, met de meeste huurauto’s in Alicante (Spanje), gevolgd door Faro (Portugal).

Aanbevolen autoverhuuraanbieders

Aanbevolen

Reisnieuwsbrief

Ontvang onze gratis reisnieuwsbrief met de leukste reistips, het laatste nieuws rondom bekende en onbekende attracties en kortingsacties

spot_img