maandag, juli 15, 2024

Autoverhuurbedrijf Sixt weigert Max Verstappen Mercedes AMG te verhuren

Max Verstappen keek raar op toen hij onlangs tijdens zijn vakantie in Portugal de gereserveerde huurauto, een Mercedes AMG, niet meekreeg van autoverhuurder Sixt op de luchthaven van Faro. De 3-voudig wereldkampioen Formule 1 was volgens de regels te jong om de snelle wagen te huren. 

Volgens The Sun werd de 26-jarige coureur de auto geweigerd omdat volgens de regels je 30 jaar oud moet zijn om de sportwagen te huren. De Britse krant schreef: “Toen ze op de luchthaven aankwamen, was Max geschokt toen hem werd verteld dat hij de Mercedes die hij wilde niet mocht besturen. Hij is een doorgewinterde F1-coureur die gewend is om krachtige auto’s te besturen, dus het is nogal verbazingwekkend te denken dat hij niet achter het stuur van deze mocht zitten — maar dat zijn de regels, dus hij hield zich eraan.”

Excuses
Gevraagd door The Sun, reageert Sixt: “De medewerkers van onze franchisepartner in Portugal hebben slechts de regels gevolgd die om verzekeringsredenen bestaan. Om een klantvriendelijke oplossing ter plaatse te vinden, werd de heer Verstappen voorzien van een ander premium voertuig. Er kunnen echter speciale omstandigheden zijn die een afwijking van de regels rechtvaardigen. Dit is zo’n geval. We bieden onze excuses aan aan de heer Verstappen. Hij kan op elk moment de auto huren die hij wil bij ons. Er bestaat natuurlijk geen twijfel over zijn rijvaardigheid en zijn ervaring met krachtige auto’s.”

Testsessie
De drievoudig Formule 1-wereldkampioen was in de Algarve, op het Autódromo Internacional do Algarve (AIA), om een Verstappen.com Racing Ferrari 296 GT3 te besturen, in een testsessie die begon op 19 december.

Aanbevolen autoverhuuraanbieders

Aanbevolen

Reisnieuwsbrief

Ontvang onze gratis reisnieuwsbrief met de leukste reistips, het laatste nieuws rondom bekende en onbekende attracties en kortingsacties

spot_img