maandag, juli 15, 2024

Criminelen hebben het steeds vaker gemunt op huurauto’s

Criminelen laten steeds vaker hun oog vallen op huurauto’s. De doorverkoop van gehuurde of geleasede auto’s door criminelen met vervalste documenten neemt toe, zo blijkt uit politiecijfers.

De politie registreerde in het afgelopen jaar bijna 1300 gevallen van diefstal van een huurauto, een aanzienlijke stijging ten opzichte van de 450 gevallen in 2016.

“Een verduisterd voertuig hoef je niet te hacken, je krijgt een originele sleutel en soms zelfs een origineel kentekenbewijs”, zegt Rudi Welling van het Landelijk Intelligence- en expertisecentrum Voertuigcriminaliteit (LIV) tegen het ANP. “Dit geeft criminelen de tijd om ongehinderd door Europa te rijden en het voertuig te verkopen, vaak met valse of vervalste papieren, aan een nietsvermoedende koper. De lease- of verhuurmaatschappij ontdekt dit vaak pas na enige tijd.”

Toyota blijkt nog steeds het meest populaire merk onder autodieven, met een specifieke interesse in hun hybride modellen.

Aanbevolen autoverhuuraanbieders

Aanbevolen

Reisnieuwsbrief

Ontvang onze gratis reisnieuwsbrief met de leukste reistips, het laatste nieuws rondom bekende en onbekende attracties en kortingsacties

spot_img