zondag, april 21, 2024

Recordomzet voor autoverhuurbedrijven in 2023: 34,6 miljard

Autoverhuurbedrijven hebben in het kalenderjaar 2023 een enorme omzet van 34,6 miljard euro. Dat is een nieuw record voor de autoverhuurmarkt en een groei van vijf procent in vergelijking met het kalenderjaar 2022. Het nieuwe omzetrecord werd gerealiseerd ondanks een daling van de inkomsten per voertuig.

De nieuwe inzichten zijn gepubliceerd door Auto Rental News. Wel zijn de kosten voor het wagenpark en andere uitgaven met 15 procent zijn gestegen, waardoor de winst daalde. Bovendien zorgde de grotere beschikbaarheid van voertuigen voor het kalenderjaar 2023 voor een daling van de omzet per auto. Autoverhuurbedrijven kochten in 2023 1,05 miljoen nieuwe voertuigen en hadden in totaal 2,26 miljoen auto’s in gebruik.

Het rapport geeft ook aan dat de vraag naar elektrische voertuigen varieert, waarbij sommige exploitanten nu de juiste formule vinden voor het aanbieden van EV’s. De verwachting is dat de omzet in 2024 verder zal stijgen. De kans bestaat wel dat de huurtarieven iets gaan dalen.

Aanbevolen autoverhuuraanbieders

Aanbevolen

Reisnieuwsbrief

Ontvang onze gratis reisnieuwsbrief met de leukste reistips, het laatste nieuws rondom bekende en onbekende attracties en kortingsacties

spot_img