maandag, juli 15, 2024

BOVAG pleit voor internationale zwarte lijst voor huurautobrokkenpiloten

Brancheorganisatie BOVAG pleit voor een Europese zwarte lijst voor brokkenpiloten die huurauto’s na onverantwoord rijgedrag total loss rijden of de wagen niet of veel te laten terugbrengen.
Het aantal verkeersongevallen waarbij huurauto’s betrokken zijn neemt niet alleen toe, het letsel is ook zeer ernstig omdat in veel gevallen veel te hard te gereden. Vaak is de huurauto in Duitsland gehuurd.
In Nederland is er reeds een zwarte lijst, zegt Paul de Waal van BOVAG tegen Omroep Brabant. “Op zo’n lijst staan mensen die een auto niet of veel te laat hebben teruggebracht of huurders die zware verkeersovertredingen hebben gemaakt. Maar ook mensen die de auto hebben gebruikt voor bijvoorbeeld een drugstransport.”

De BOVAG-woordvoerder wil dat Nederland gaat samenwerken met andere landen in de Europese Unie. “Wij hebben het met die zwarte lijst goed voor elkaar, zoiets zou ook moeten gebeuren in Duitsland of België. Dan kunnen we de zwarte lijst met elkaar delen. Maar ondanks één Europa zijn we helaas nog eilandjes.”

Aanbevolen autoverhuuraanbieders

Aanbevolen

Reisnieuwsbrief

Ontvang onze gratis reisnieuwsbrief met de leukste reistips, het laatste nieuws rondom bekende en onbekende attracties en kortingsacties

spot_img