zaterdag, juni 15, 2024

Let op: Vanaf komend jaar betaal je toeristenbelasting op Bali

Vanaf volgend jaar moeten buitenlandse toeristen die van plan zijn Bali, Indonesië, te bezoeken een toeslag betalen van 150.000 rupiah (9 euro). De gouverneur wil een toeristenbelasting invoeren om de cultuur en het milieu van Bali te beschermen.

Het Indonesische eiland Bali is enorm populair onder toeristen: vorig jaar bezochten ongeveer 2 miljoen reizigers het eiland. Op Bali zelf wonen meer dan 4 miljoen mensen. Toerisme speelt een cruciale rol in de lokale economie, maar het kan ook een bron van irritatie zijn voor de Balinezen. Inwoners van het eiland uiten al jaren hun grieven over respectloos gedrag ten opzichte van de lokale cultuur en natuur.

Naakte toeristen  en bezorgdheid over veiligheid

Voorvallen zoals buitenlanders die naakt poseren op heilige bergen hebben geleid tot uitwijzingen van het eiland. Om de bezorgdheid over de veiligheid weg te nemen, hebben de autoriteiten onlangs een verbod ingesteld op toeristen die motorrijden op Bali vanwege het grote aantal ongelukken dat daarmee wordt veroorzaakt.

Indonesische toeristen worden vrijgesteld van de toeristenbelasting, terwijl buitenlanders, inclusief degenen die vanuit andere delen van Indonesië naar Bali reizen, wel moeten betalen. De gouverneur denkt dat deze maatregel toeristen niet zal ontmoedigen.

Aanbevolen

Reisnieuwsbrief

Ontvang onze gratis reisnieuwsbrief met de leukste reistips, het laatste nieuws rondom bekende en onbekende attracties en kortingsacties

spot_img