maandag, juli 15, 2024

Hulporganisaties vragen hotels in Benidorm om vluchtelingen op te vangen

Hulporganisaties hebben hotels in de Spaanse badplaats Benidorm gevraagd om bootvluchtelingen op te vangen in hun kamers. Waar hotels in de regio Valencia hebben ingestemd met het verzoek, heeft Benidorm vooralsnog geweigerd om asielzoekers op te vangen. 

Mensenrechtenorganisaties vragen hotels in verschillende vakantiehotspots om kamers af te staan voor ongeveer 40 euro per nacht zodat asielzoekers geschikte accommodatie kunnen krijgen.

De oproep volgt op een grote vluchtelingencrisis voor de Canarische Eilanden, waar bijna dagelijks immigranten aankomen die de dodelijke zeereis vanuit Afrika in kleine bootjes hebben overleefd.

Tot nu toe hebben hotels in de regio Valencia afgesproken om te helpen, maar Benidorm, geliefd bij met name senioren, heeft geweigerd omdat volgens de badplaats het verzoek niet van de overheid kwam en men vindt dat het niet ‘goed is doordacht’.

De migratiecrisis op de Canarische Eilanden brak in oktober alle records. Vorige maand kwamen bijna 15.000 asielzoekers aan bij de kusten van de eilanden. In totaal slaagden 44.404 migranten erin om dit jaar de oversteek naar Spanje te maken, wat een stijging van 57,5% (16.208 meer) betekent vergeleken met dezelfde periode vorig jaar.

De vluchtelingencrisis betekent dat er meer druk is op de Spaanse autoriteiten om tijdelijke woningen te vinden voor de immigranten.  Opvangkampen zijn overvol en minstens 150 mensen moesten hun eerste nacht doorbrengen in de garage van een politiebureau in Zuid-Tenerife waar de omstandigheden als ‘verschrikkelijk’ werden omschreven. Hotels op het Spaanse vasteland zijn daarom gevraagd om te helpen door kamers te bieden voor de migranten.

Aanbevolen

Reisnieuwsbrief

Ontvang onze gratis reisnieuwsbrief met de leukste reistips, het laatste nieuws rondom bekende en onbekende attracties en kortingsacties

spot_img