maandag, juli 15, 2024

Parijs vreest illegale vakantieverhuur vanwege extreme hotelprijzen

Bezoekers die in 2024 naar Parijs komen voor de Olympische Spelen, moeten rekening houden met grote accommodatieproblemen vanwege de stijgende hotelprijzen en strengere regels voor de verhuur van toeristenappartementen. Daardoor vrezen autoriteiten dat dit illegale verhuur zal aanwakkeren. 

Een rapport van het Parijse toerismebureau toonde aan dat de hotelprijzen in de zomer van 2024 met maar liefst 314% zullen stijgen in vergelijking met de zomer van 2023. “We willen Spelen voor het volk, maar het volk kan geen Spelen hebben met overnachtingsprijzen van 700 euro,” vertelde Frédéric Hocquard, de Parijse adjunct-burgemeester voor toerisme en nachtleven, aan Reuters.

Veel hotels nog niet te reserveren
Het rapport bekritiseerde ook de Parijse hotels omdat ze te lang wachten met het openstellen van hun reserveringsplatforms voor de Spelen, die plaatsvinden van 26 juli tot 11 augustus. “Zo’n 66% van de hotels is nog steeds niet te reserveren voor de periode van de Olympische Spelen,” aldus het rapport.

475% prijsstijging is mogelijk
Volgens het Parijse toerismebureau was een hotelovernachting in de regio Parijs in juli 2023 169 euro, en verwacht wordt dat dit in juli 2024 zal stijgen tot 699 euro. “De stijging is 366% voor de twee-sterrenhotels en 475% voor de drie-sterrenhotels”, zo luiden de conclusies.

Uitwijken naar andere steden
“Wat er gaat gebeuren is dat mensen een hotelkamer voor 200 euro per nacht zullen nemen in Nantes, Lille of Rennes en met de trein zullen reizen, en zo zullen ze geld besparen,” voegde Hocquard toe. “Tijdens de Spelen in Londen waren de prijzen te hoog en daalde de bezettingsgraad van de hotels met 12%. Je kunt de prijs van de kamers niet verdrievoudigen. Misschien kun je een verhoging van 10, 15% toestaan, maar de prijzen verdrievoudigen zal niet werken. “Zoals het nu dreigt te gaan, voeden we het Airbnb-fenomeen.”

Aanbevolen

Reisnieuwsbrief

Ontvang onze gratis reisnieuwsbrief met de leukste reistips, het laatste nieuws rondom bekende en onbekende attracties en kortingsacties

spot_img