vrijdag, april 19, 2024

Duitsland verwacht minder reizigers maar hogere inkomsten uit toerisme in 2024

Duitsland verwacht dat het in 2024 meer inkomsten uit het toerisme zal vergaren, maar het aantal reizigers zal waarschijnlijk lager zijn dan in 2023. Oorzaak daarvoor is onder meer de inflatie, aldus de Duitse reisorganisatie DRV.

De inkomsten in de reissector vanuit verblijven met minimaal één overnachting worden verwacht met 4% te stijgen in vergelijking met het voorgaande jaar. De cijfers van DRV zijn gebaseerd op een toeristisch jaar dat loopt van november 2023 tot 31 oktober 2024.

Inflatie
DRV zei dat inflatie, vooral voor brandstof, verwarming en voedsel, waarschijnlijk zal leiden tot een lichte daling in het aantal mensen dat dit jaar met touroperators reist, hoewel het geen specifieke aantallen vermeldde.

DRV verwacht dat mensen zich zullen richten op één of twee ‘hoofdvakanties’ in de zomermaanden in plaats van in de winter en zei dat het niet duidelijk is hoe een verhoging van de luchtvaartbelasting, gepland door de Duitse overheid, de prijzen en daarmee de vraag zal beïnvloeden.

Veel vroegboekers
Vroegboekingen bij touroperators voor het zomerseizoen van 2024 liggen al aanzienlijk hoger dan in het laatste toeristische jaar en 2019, het jaar voor COVID uitbrak, zei DRV.

Het verwacht ook een impuls van inkomsten uit de zogenaamde middellange reizen, inclusief naar Turkije en Griekenland, en dat langeafstandsbestemmingen meer passagiers zullen zien die hogere tarieven betalen.

De DRV verwacht dat langeafstandsreizen naar bestemmingen zoals Australië, Indonesië, Thailand en de Verenigde Staten een toename van 11% in reizigers zullen aantrekken en een stijging van 18% in verkopen in het halfjaar, inclusief zomerreizen.

De mooiste Duitsland vakanties boek je via:

Aanbevolen

Reisnieuwsbrief

Ontvang onze gratis reisnieuwsbrief met de leukste reistips, het laatste nieuws rondom bekende en onbekende attracties en kortingsacties

spot_img