zondag, mei 26, 2024

TUI wintersporttrein breidt uit met Duitse bestemmingen

Reisorganisatie TUI heeft aangekondigd dat haar skitrein vanaf dit jaar ook stops zal maken in Duitsland. Deze uitbreiding is een belangrijke stap voor milieubewuste reisliefhebbers en biedt wintersporters een comfortabele en duurzame manier om de Duitse, Oostenrijkse en Italiaanse skipistes te bereiken.

TUI’s besluit om haar wintersporttrein, bekend van de nachtelijke (slaap)ritten, te laten rijden in Duitsland, biedt reizigers de mooie kans om ontspannen aan hun vakantie te beginnen. Terwijl de reizigers slapen, voert de trein hen door het schilderachtige Duitse landschap, om de volgende ochtend wakker te worden in de verse sneeuw van Oostenrijk.

Geen bagagelimiet
De treindienst onderscheidt zich door zijn zogenaamde ‘ecologische voetafdruk’ die significant lager is dan die van vliegtuigen en auto’s. Daarnaast is reizen per trein comfortabel doordat er geen lange wachtrijen op luchthavens zijn of er sprake is van stressvolle autoritten op de Duitse autobahn. Bovendien zijn er geen strikte bagagelimieten, wat betekent dat reizigers hun wintersportuitrusting zonder extra kosten kunnen meenemen.

Nieuwe Duitse vertreksteden
Duitsland was een voor de hand liggende keuze voor TUI om haar treindienst uit te breiden. De trein vertrekt vanaf de winter van 2023/2024 ook vanuit prominente Duitse steden zoals Keulen, Bonn, Koblenz en Frankfurt en biedt verschillende reisklassen, van standaard tot luxe. Aan boord zijn faciliteiten zoals wifi en restaurants beschikbaar en voor de langere reizen zijn zelfs slaapcabines beschikbaar.

Geen verborgen kosten
TUI benadrukt dat hun treindienst geen verborgen kosten kent, in tegenstelling tot de vaak bijkomende kosten bij vliegreizen en autoreizen. De directe verbindingen van de trein verminderen de noodzaak van overstappen en vermijden wachttijden voor aansluitende vluchten.

Duurzame en groene trend
Deze nieuwe stap van TUI past in de trend waarbij reizen steeds meer in het teken staat van duurzaamheid. Het bedrijf verwacht dat deze trend zich zal voortzetten en dat er in de komende jaren een toenemend aantal groene reisalternatieven zal worden aangeboden.

Meer weten over de TUI wintersport trein? Lees dan hier meer!

Aanbevolen aanbieders van wintersportaccommodaties

Foto: Tui.nl

Aanbevolen

Reisnieuwsbrief

Ontvang onze gratis reisnieuwsbrief met de leukste reistips, het laatste nieuws rondom bekende en onbekende attracties en kortingsacties

spot_img