maandag, juli 15, 2024

Vrijwel geen treinen van Nederland naar Duitsland door grootschalige staking

Het treinverkeer vanuit Nederland naar Duitsland en daarmee ook Zwitserland, Oostenrijk en Italië ligt de komende dagen vrijwel geheel plat. Dat is het gevolg van een grootschalige spoorwegstaking. Deutsche Bahn heeft een noodregeling opgesteld, maar adviseert reizigers om hun reis indien mogelijk uit te stellen.

Dit is de derde staking bij het spoor in amper twee maanden tijd. Het twistpunt in de gesprekken tussen vakbond GDL en Deutsche Bahn betreft de arbeidstijden van het personeel dat in ploegendiensten werkt. De vakbond eist een 35-urige werkweek met behoud van het huidige salaris, terwijl de standaard nu 38 uur per week is. DB zegt aan deze eis niet te kunnen voldoen.

Als gevolg van de staking rijdt de Eurocity van Amsterdam naar Berlijn tot en met vrijdag niet.Ook rijden er geen ICE-treinen van Nederland naar Keulen, Frankfurt en Basel. Slaaptreinen van Amsterdam naar Zürich, Innsbruck en Wenen zijn vandaag en morgen geannuleerd, maar zullen vrijdagavond wel rijden, verwacht de NS.

Aanbevolen

Reisnieuwsbrief

Ontvang onze gratis reisnieuwsbrief met de leukste reistips, het laatste nieuws rondom bekende en onbekende attracties en kortingsacties

spot_img