maandag, juli 15, 2024

Dit zijn veel gemaakte fouten bij het huren van een auto die je veel geld kosten

Als je een auto gaat huren, ben je geneigd te denken dat je vooral moet zorgen dat je geen ongeluk krijgt of de auto beschadigt. Echter, naast ongelukken zijn er andere vergissingen die je duur kunnen komen te staan bij het reserveren van een huurauto. We zetten de meest gemaakte fouten bij het huren van een auto voor je op een rij.

Denk aan het niet fotograferen van de auto voor en na de huurperiode, het niet vooraf regelen van een extra bestuurder en het niet begrijpen van de financiële aspecten van autoverhuur.

Fotografeer de auto voor en na de huurperiode
“Maak altijd foto’s van alle kanten van de auto en het interieur om eventuele schade vast te leggen voor het ophalen en na het terugbrengen,” adviseert Michael Stalf, directeur van Myonecar, een Duits autoverhuurbedrijf.

Je zult misschien denken: Waarom zou je vakantiefoto’s van je auto maken? Omdat het autoverhuurbedrijf dat waarschijnlijk niet doet. Als er schade aan je voertuig wordt gevonden, word jij daarvoor verantwoordelijk gehouden. Als je een deukje of kras vindt bij het ophalen van de auto, zorg dan dat dit gedocumenteerd wordt in je papierwerk. Of nog beter, vraag om een ander voertuig.

Extra bestuurder, extra tarief
Wat huurders ook vaak vergeten, is dat autoverhuurbedrijven flinke toeslagen rekenen voor extra bestuurders. Soms kan het daarom lonen om een aanbieding te zoeken waarbij een extra bestuurder is inbegrepen. Het is hoe dan ook altijd goedkoper om vooraf een extra bestuurder te boeken dan bij aankomst of het ophalen van de huurauto.

Goedkopere autohuurverzekering online zoeken
En pas op voor het zogenaamde ‘upselling’. Dat is het proberen te verkopen van extra diensten nadat de reservering al is gemaakt. Zo kan een verzekering zomaar 20 euro of meer per dag kosten wanneer je deze bij het ophalen pas afsluit. Maar weet dat je een autohuurverzekering kunt krijgen voor ongeveer de helft van die prijs bij een traditionele reisverzekeraar.

Wees alert bij drukte
Zorg er ook voor dat je de trucs van autoverhuurbedrijven kent. Autoverhuurbedrijven hebben het druk in de zomer. Een meer vraag, betekent hogere prijzen. Overweeg in het hoogseizoen een aanbieder te kiezen buiten de luchthaven. Dat scheelt je waarschijnlijk een hoop in prijs.

Aanbevolen autoverhuuraanbieders

Aanbevolen

Reisnieuwsbrief

Ontvang onze gratis reisnieuwsbrief met de leukste reistips, het laatste nieuws rondom bekende en onbekende attracties en kortingsacties

spot_img