donderdag, april 18, 2024

Corendon denkt ook aan eigen treindienst

Corendon denkt serieus na om na het uitbaten van eigen hotels en vliegtuigen ook een eigen treindienst te starten. Daarover spreekt de vakantieaanbieder in De Telegraaf. Corendon zich allereerst op een treinverbinding naar Brussel, maar kijkt ook al vooruit naar een verbinding met het Duitse Düsseldorf.

Corendon wil met eigen treinen in de bekende rood-witte kleuren gaan rijden, maar heeft niet de ambitie om een reguliere dienstregeling te gaan rijden. Wel zou het de treinverbinding aanbieden als onderdeel van het totale vakantiepakket met vlucht en verblijf.

De beoogde treinverbinding met de luchthaven van Brussel is voornamelijk bedoeld om Belgische reizigers naar Amsterdam te vervoeren, vanwaar ze door kunnen vliegen naar bestemmingen zoals Curaçao. Na hun vakantie kunnen zij dan ook met de Corendon-trein terugreizen naar huis.

Met de mogelijke uitbreiding naar treinreizen anticipeert Corendon op de capaciteitsproblemen op Schiphol. Vorig jaar werden daar duizenden vluchten geschrapt. Mede daardoor besloot de vakantieaanbieder meer vluchten aan te bieden vanaf Brussel en Düsseldorf. Het bedrijf kan nog geen indicatie geven wanneer de eerste Corendon-trein moet gaan rijden. Dat zal ook afhangen van de ontwikkelingen op Schiphol.

Aanbevolen

Reisnieuwsbrief

Ontvang onze gratis reisnieuwsbrief met de leukste reistips, het laatste nieuws rondom bekende en onbekende attracties en kortingsacties

spot_img