vrijdag, april 19, 2024

Spoorbedrijf GoVolta komt met nieuwe treinverbinding tussen Amsterdam en Berlijn

Het nieuwe spoorwegbedrijf GoVolta gaat vanaf mei 2024 een rechtstreekse treinverbinding tussen Amsterdam en Berlijn aanbieden. Deze trein, die dagelijks één keer rijdt, doet ook Deventer en Hengelo aan. Naast GoVolta rijden ook de Nederlandse Spoorwegen (NS) en de nachttrein van European Sleeper op het traject.

Met name de prijs valt op. GoVolta kondigt aan dat de tickets voor deze treinverbinding verkrijgbaar zijn vanaf 10 euro. Echter, er kunnen extra kosten bijkomen, zoals voor bagage en het reserveren van een zitplaats. We kennen deze prijsopbouw van low-budget luchtvaartmaatschappijen.

De reistijd van de internationale trein bedraagt in totaal acht uur. De trein vertrekt dagelijks om 12.34 uur vanuit Amsterdam en arriveert om 20.33 uur in Berlijn. Deze reistijd is aanzienlijk langer dan die van de NS, waarbij de reistijd vanaf volgende maand ongeveer zes uur bedraagt.

De kortere reistijd bij de NS is mede te danken aan het feit dat haar Berlijn-trein vanaf 10 december niet meer stopt in Almelo en dat er geen locomotiefwissel meer nodig is aan de grens in Bad Bentheim, wat een half uur aan reistijd scheelt.

European Sleeper is een andere aanbieder van treinreizen naar Berlijn. Deze dienst, die in mei begon, biedt een nachttrein aan tussen de beide hoofdsteden. Deze trein rijdt echter niet dagelijks, maar ongeveer twee tot drie keer per week.

Aanbevolen

Reisnieuwsbrief

Ontvang onze gratis reisnieuwsbrief met de leukste reistips, het laatste nieuws rondom bekende en onbekende attracties en kortingsacties

spot_img