maandag, juli 15, 2024

Weekendje Amsterdam wordt nog duurder: toeristenbelasting fors verhoogd

Amsterdam staat op het punt om haar eigen record te verbreken door volgend jaar de hoogste toeristenbelasting in Europa – en mogelijk zelfs de wereld – te hebben, volgens een begroting die door het stadsbestuur is gepresenteerd.

“De toeristenbelasting zal verder worden verhoogd om de extra uitgaven te financieren, zodat bezoekers een grotere bijdrage leveren aan de stad,” staat in de begroting te lezen.

De dagelijkse vergoeding die aan cruisepassagiers voor een dagbezoek wordt berekend, zal stijgen van 8 naar 11 euro en het overnachtingstarief die aan hotels en andere accommodaties wordt doorgerekend, zal verhoogd worden met 12,5% van het kamertarief.

Amsterdam heeft de afgelopen jaren getracht de drukte door toeristen te bestrijden met maatregelen zoals het ontmoedigen van ongewenste bezoekers en het beperken van cruiseaankomsten. De stad heeft ook geprobeerd degenen af te schrikken die naar de stad komen op zoek naar lichte zeden en geestverruimende middelen.

Aanbevolen

Reisnieuwsbrief

Ontvang onze gratis reisnieuwsbrief met de leukste reistips, het laatste nieuws rondom bekende en onbekende attracties en kortingsacties

spot_img