maandag, juli 15, 2024

Toerisme in Nederland is ‘booming’: bijna 50 miljoen gasten

Nederland heeft een recordjaar achter de rug als het gaat om toerisme. Hotels, campings en vakantieparken verwelkomden in 2023 maar liefst 49,7 miljoen mensen, zo blijkt uit cijfers van het CBS. Dat is 8% meer dan een jaar eerder.

Hoewel ook Nederlanders veelvuldig genieten van een vakantie in eigen land, zijn het vooral buitenlandse gasten die nog vaker kiezen voor een verblijf in ons land: zo’n 20,4 miljoen toeristen. Dat is bijna een kwart meer dan in 2022. De meeste buitenlandse gasten komen uit Duitsland: 7,2 miljoen. Daarachter volgen België en Verenigd Koninkrijk.

Hotels zijn de meest gekozen accommodatie met 32,6 miljoen gasten. Vakantieparken volgen met 10,4 miljoen en campings zagen 5,2 miljoen mensen overnachten.

De populairste bestemming was opnieuw Amsterdam (9 miljoen mensen). Ook de andere grote steden zagen een flinke stijging: Rotterdam en Utrecht met 19 procent, Den Haag met 11 procent.

Aanbevolen

Reisnieuwsbrief

Ontvang onze gratis reisnieuwsbrief met de leukste reistips, het laatste nieuws rondom bekende en onbekende attracties en kortingsacties

spot_img