zaterdag, juni 15, 2024

Stappelbedden in een vliegtuig: Air New Zealand introduceert Skynest

Slapen in een vliegtuig kan lastig zijn voor mensen in de economy class, omdat verstelbare stoelen meestal gereserveerd zijn voor mensen die zich business of first class kunnen veroorloven. Air New Zealand introduceert echter stapelbedden in de economy class om dit probleem op te lossen en meer mensen te laten slapen op lange vluchten.De stapelbedden, aangeduid als het “Skynest” concept, debuteren in september 2024 als onderdeel van de renovatie van enkele huidige vliegtuigen. Volgens Air New Zealand’s chief customer and sales officer, Leanne Geraghty, kwam het idee voor de Skynest voort uit hun onderzoek dat slaap essentieel is voor de klantervaring.

Zes stapelbedden zullen beschikbaar zijn voor passagiers in de economy class voor langeafstandsvluchten, en ze zullen worden geplaatst tussen economy en premium economy cabines op geselecteerde langeafstandsroutes. Passagiers kunnen vooraf een stoel in de pod reserveren voor een blok van vier uur, met prijzen die variëren van 400 tot 600 Nieuw-Zeelandse dollar (200/300 euro) bovenop de normale ticketprijs.

Meer comfort, zelfs voor reizigers in economy class

Ondanks de hoge prijs is de Skynest de allereerste slaapcabine in de lucht en een doorbraak voor economy class passagiers. Het cabinepersoneel verschoont het beddengoed na elk gebruik, en er zijn veiligheidsgordels om de veiligheidsprotocollen na te leven. Dus als je een langeafstandsvlucht plant, zou de Skynest wel eens de oplossing voor je slaapprobleem kunnen zijn.

Voor sommige mensen hoeft reizen niet perfect te zijn, zeker niet als je voor een paar euro een vliegticket kunt krijgen. Vroeger werd de eerste klas bijna uitsluitend bezet door zakenreizigers, maar nu kiezen steeds meer gewone toeristen voor deze stoelen. Dankzij de populariteit heeft Brussels Airlines hun business class service uitgebreid naar vakantieplekken als Tenerife en Lanzarote. Naast de duurder wordende vliegtickets, is er dus ook zeker een trend ingezet waarbij vliegmaatschappijen er vooral heel veel aan doen om het vliegen aantrekkelijk te houden en nog meer comfort te bieden.

Aanbevolen

Reisnieuwsbrief

Ontvang onze gratis reisnieuwsbrief met de leukste reistips, het laatste nieuws rondom bekende en onbekende attracties en kortingsacties

spot_img