donderdag, april 18, 2024

Stedentrip Berlijn begint weer populair te worden

Na enkele jaren van een teruggelopen aantal toeristen zit Berlijn weer in de lift als stedentripbestemming. Maar nog altijd komen er niet zoveel bezoekers naar de Duitse stad als voor de coronapandemie. 

Vorig jaar bezochten 12,1 miljoen gasten de hoofdstad en waren samen goed voor 29,6 miljoen overnachtingen. Dat blijkt uit cijfers van het Statistisch Bureau van Berlijn-Brandenburg, die afgelopen vrijdag werden gepresenteerd door senator voor Economische Zaken Franziska Giffey (SPD) en de directeur van het toerismebedrijf Visit Berlin, Burkhard Kieker. In 2022 waren er 10,4 miljoen gasten en 26,5 miljoen overnachtingen.

In het recordjaar 2019, voor de pandemie begon, was het aantal overnachtingen aanzienlijk hoger met 34,1 miljoen. Desalniettemin overtrof het aandeel internationale overnachtingen vorig jaar voor het eerst sinds 2019 de 40%. Echter, de meerderheid van de bezoekers aan Berlijn (59,7%) blijft uit Duitsland komen.

Kijkend naar bezoekers uit het buitenland, dan is Berlijn met meest geliefd bij toeristen uit het Verenigd Koninkrijk met 1,3 miljoen overnachtingen, gevolgd door de Verenigde Staten met 1,2 miljoen en Nederland met 843.000 overnachtingen. Het is te verwachten dat het aantal Nederlandse Berlijngangers de komende jaren zal stijgen, onder meer omdat de treinverbinding tussen Nederland en Berlijn aanzienlijk zal verbeteren en uitgebreid wordt.

De mooiste vakanties naar Berlijn boek je via:

Aanbevolen

Reisnieuwsbrief

Ontvang onze gratis reisnieuwsbrief met de leukste reistips, het laatste nieuws rondom bekende en onbekende attracties en kortingsacties

spot_img