zaterdag, april 20, 2024

Noord Korea heropent grenzen voor buitenlandse toeristen

Noord-Korea heropent voor het eerst sinds de Covid-19-pandemie haar grenzen voor buitenlandse toeristen. Een groep Russische toeristen wordt begin februari in Noord-Korea verwacht voor een vierdaags bezoek aan de hoofdstad Pyongyang, lokale monumenten, musea, tempels en om te skiën in het Masikryong-skigebied. 

Reizigers worden begeleid door Russische gidsen vanaf het moment dat ze landen in Noord-Korea tot hun vertrek. De tour is voor zover bekend de eerste keer dat buitenlandse toeristen het communistische land bezoeken sinds het sluiten van de grenzen in 2020 als reactie op de Covid-19-pandemie.

Dat uitgerekend Russische toeristen als eerste verwelkomt worden in Noord-Korea is geen toeval te noemen. De reis vindt plaats te midden van groeiende militaire en politieke banden tussen Moskou en Pyongyang, waaronder een zeldzaam buitenlands bezoek van de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un om zijn Russische tegenhanger Vladimir Poetin te ontmoeten.

Veel westerse landen waarschuwen burgers voor het afreizen naar Noord-Korea vanwege het risico op onrechtmatige arrestatie en langdurige detentie door het onderdrukkende regime.

 

Aanbevolen

Reisnieuwsbrief

Ontvang onze gratis reisnieuwsbrief met de leukste reistips, het laatste nieuws rondom bekende en onbekende attracties en kortingsacties

spot_img