donderdag, april 18, 2024

Miljardair wil nieuwe Titanic bouwen

Een Australische miljardair wil een nieuwe Titanic laten bouwen. De eerste reis van het iconische cruiseschip vanuit het Britse Southampton naar New York staat gepland voor juni 2027.

De 69-jarige Clive Palmer kondigde zijn ambitieuze project aan op een persconferentie in het Sydney Opera House. Hij wil de nieuwe Titanic nog luxer maken dan het origineel.

De eerste reis van de Titanic II van het Britse Southampton naar New York zou dus al in juni 2027 plaatsvinden en, in tegenstelling tot de noodlottige reis in 1912, zonder aanvaring met een ijsberg verlopen. Palmer is bereid tussen de 500 miljoen en een miljard Australische dollar uit te geven om zijn lang gekoesterde droom te verwezenlijken. De bouw zou begin 2025 starten.

Tweede poging voor de reconstructie van de Titanic
Het is niet de eerste keer dat de steenrijke zakenman zijn visie van een nieuwe Titanic presenteert: al in 2012 had hij een dergelijk project aangekondigd. Maar vervolgens waren er steeds nieuwe vertragingen, onder meer vanwege de coronapandemie en, volgens mediaberichten, ook vanwege betalingsgeschillen met een betrokken Chinese firma.

De Titanic vertrok op 10 april 1912 vanuit het Zuid-Engelse Southampton met meer dan 2200 mensen aan boord voor haar eerste reis naar New York. Al na een paar dagen botste de als onzinkbaar beschouwde luxe stoomboot tegen een ijsberg – en zonk. Meer dan 1500 mensen stierven.

Aanbevolen

Reisnieuwsbrief

Ontvang onze gratis reisnieuwsbrief met de leukste reistips, het laatste nieuws rondom bekende en onbekende attracties en kortingsacties

spot_img