zondag, mei 26, 2024

Leuke activiteiten voor iedereen tijdens het komende Pinksterweekend

De weersvoorspellingen voor het komend Pinksterweekend in Nederland zien er absoluut prachtig uit. Na een lange en sombere winter verdienen we allemaal wat broodnodige zonneschijn en warmte en het lijkt erop dat we die eindelijk krijgen. Het warme weer is precies op tijd voor het lange weekend en geeft ons de perfecte gelegenheid om naar buiten te gaan en te genieten van leuke activiteiten met vrienden en familie. Als je iets zoekt om te doen deze Pinksterdagen, dan zijn er genoeg mogelijkheden.  Wij hebben de leukste voor je op een rij gezet!

Bezoek de Pinksterkermis!

De Pinksterkermis is een leuke activiteit voor kinderen en gezinnen. Ze vindt plaats op verschillende locaties zoals Heerenveen, Almere-Stad, Delfzijl, Heemstede en Rotterdam (Prinsenpark) en duurt nog tot 29 mei. Je kunt genieten van live muziek en vuurwerkshows op de kermis in Heerenveen, of je kunt kiezen voor een rustigere ervaring op de prikkelvrije zaterdag van 10:30 tot 13:00 uur.

Pinksterraces in Zandvoort

Als je een autoliefhebber bent, zijn de Pinksterraces in Zandvoort perfect voor jou. Je kunt genieten van de sensatie van scheurende auto’s op het circuit terwijl je van de zon geniet. Het strand is ook een prima plek om tot rust te komen als niet iedereen in je groep van auto’s houdt.

Elfsteden Fietstocht

De Elfsteden Fietstocht is een evenement dat al meer dan honderd jaar deelnemers verwelkomt. De tocht gaat over 235 kilometer door de prachtige natuur van Friesland. Toeschouwers kunnen tijdens Pinksteren genieten van eten en drinken.

Jazz in Duketown

Veel mensen kennen dit festival niet, terwijl het toch het grootste gratis jazzfestival van Nederland is. Het vindt plaats in Den Bosch en is perfect voor wie op zoek is naar wat Brabantse gezelligheid. Je kunt er genieten van live muziek en drankjes, en het festival is gemakkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer vanaf het centraal station van Den Bosch.

Bezoek de Vlissingse Pinkstermarkt

Dit jaar vindt de Vlissingse Pinkstermarkt plaats op zondag op de plaatselijke boulevard. De weersvoorspellingen zien er geweldig uit, waardoor het de perfecte gelegenheid is om lekker uit te waaien op het strand en tegelijkertijd spannende tentjes te ontdekken en heerlijke culinaire hoogstandjes uit te proberen bij Beleef De Lente in Kasteel Cannenburch, Vaassen.

Kom tot rust in de natuur

Als je in de stemming bent om tijdens Pinksteren helemaal tot rust te komen, dan zijn de bossen en natuurparken daarvoor de ideale plekken. Nederland telt verschillende speelbossen, zoals het Belevenisbos in Lelystad, gericht op jonge avonturiers. Als alternatief kun je ook een wandeling maken over blotevoetenpaden, waar je je schoenen thuis (of in de auto) kunt laten. De paden bieden een zintuiglijke ervaring met hun zachte, harde, gladde en modderige texturen, waardoor je je volledig met de natuur kunt verbinden.

Ga naar de meren

Als luieren op het strand niet je ding is, kun je in plaats daarvan een boot huren en gaan varen. Nederland heeft genoeg plaatsen waar je met een fluisterboot kunt varen, zoals De Biesbosch, Loosdrecht, of de Friese Meren.

Genoeg te doen tijdens het aankomende Pinksterweekend dus. Ook in jouw plaats zullen er doorgaans activiteiten worden georganiseerd. Een kermis, een festival of een markt bezoeken is niet iets wat je dagelijks kunt doen, dus gebruik daar zeker het komend pinksterweekend voor!

Aanbevolen

Reisnieuwsbrief

Ontvang onze gratis reisnieuwsbrief met de leukste reistips, het laatste nieuws rondom bekende en onbekende attracties en kortingsacties

spot_img