maandag, juli 15, 2024

Ingrijpende werkzaamheden bij treinstation Schiphol; minder treinen naar luchthaven

Reizigers die de komende weken naar Schiphol reizen doen er verstandig aan hun reis van tevoren goed te plannen en rekening te houden met langere reistijd. Vanwege ingrijpende werkzaamheden aan de Schipholtunnel zullen er minder treinen rijden naar de luchthaven en moeten reizigers mogelijk omreizen via een andere route.

Zo is de helft van de perrons en sporen bij Schiphol Airport tussen 13 januari en 4 februari gesloten voor onderhoud. NS adviseert passagiers om de reisplanner in de NS-app te raadplegen alvorens ze op pad gaan. Het kan zijn dat er omleidingen zijn ingesteld via Utrecht of Haarlem om op Schiphol te komen.

Daarnaast adviseert NS om waar mogelijk buiten de spitsuren te reizen. Dit omdat het in de treinen die wél rijden vermoedelijk veel drukker zal zijn. Verder zullen er tijdens de weekenden van 20 tot 22 januari en 3 tot 5 februari geen treinen rijden tussen Schiphol en Amsterdam Sloterdijk en Schiphol en Amsterdam Centraal Station.

Op deze routes wordt reizigers geadviseerd de metro te gebruiken. De werkzaamheden vinden met als doel het station van Schiphol klaar te maken voor de toekomst.

Aanbevolen

Reisnieuwsbrief

Ontvang onze gratis reisnieuwsbrief met de leukste reistips, het laatste nieuws rondom bekende en onbekende attracties en kortingsacties

spot_img