vrijdag, april 19, 2024

Ontsnapte hond zet Schiphol op stelten

Hond Jacky heeft afgelopen vrijdag flink Schiphol flink op stelten gezet. De Akita-hond wist direct na landing uit de Verenigde Staten uit haar bench te ontsnappen op de luchthaven. Nadat het vliegtuig aan de gate aankwam en de laadruimte werd geopend, zag Jacky haar kans schoon en ging ervan door, schrijft NH Nieuws.

Gevaarlijke situatie op Schiphol
De alarmbellen gingen direct af toen Jacky op het beveiligde platform rond begon te rennen, een gebied waar vliegtuigen opstijgen en landen. Gelukkig rende het dier zelf naar een openstaand hek, waardoor het vliegverkeer niet stilgelegd hoefde te worden. Echter, het gevaar was nog niet geweken, want Jacky bevond zich snel op zo’n 200 meter afstand van de snelweg.

Succesvolle reddingsactie
De hondengeleiders van de Koninklijke Marechaussee kwamen onmiddellijk in actie. Na een spannend kat-en-muisspel van ongeveer 45 minuten, slaagde een van de hondengeleiders erin Jacky te vangen voordat ze de snelweg kon bereiken.

Blijde hereniging 
Korte tijd later werd Jacky weer herenigd met haar baasje. De Koninklijke Marechaussee deelde beelden van de emotionele hereniging op Instagram, waarbij het baasje haar hond vertroetelend toesprak. Dit incident, hoewel niet de eerste keer dat een hond uit een bench ontsnapt in een vliegtuig, was toch uitzonderlijk omdat Jacky op het platform terechtkwam. Een van de hondengeleiders van de Marechaussee ontving ook een dankbare knuffel voor hun inspanningen om het dier veilig terug te brengen.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door MARECHAUSSEE_K9 (@marechaussee_k9)

 

Aanbevolen

Reisnieuwsbrief

Ontvang onze gratis reisnieuwsbrief met de leukste reistips, het laatste nieuws rondom bekende en onbekende attracties en kortingsacties

spot_img