maandag, april 22, 2024

Aandeelhouder wil dat Schiphol gaat krimpen

Nota bene één van de eigen aandeelhouders van Schiphol wil dat de luchthaven in de toekomst gaat krimpen. De gemeente Amsterdam pleit in Het Parool voor 12 procent minder vluchten. Dat is een grotere krimp die het Kabinet eerder voorstelde. De hoofdstad vindt dat Schiphol terug moet naar 440 duizend vluchten per jaar.  

“Economie stond ook bij ons altijd op één, maar zijn duurzaamheid, nachtrust, uitstoot en arbeidsomstandigheden niet belangrijker?”, stelt wethouder Hester van Buren. Amsterdam heeft iets meer dan 20 procent van de aandelen van de luchthaven, de Staat bijna 70 procent.

Amsterdam wil ook dat Schiphol ’s nachts dicht gaat en dat privéjets voortaan helemaal verdwijnen van Neerlands grootste luchthaven. Ook wil de hoofdstad dat vliegen op Londen, Parijs en Brussel vervangen wordt door de trein.

Eerder dit jaar schrapte het demissionaire kabinet plannen om van 500.000 vluchten naar 440.000 te gaan, terug naar 452.500 vluchten was voldoende. Eerder stelde topman Ruud Sondag al dat krimp, nachtsluiting en het weren van privéjets onvermijdelijk zijn.

Aanbevolen

Reisnieuwsbrief

Ontvang onze gratis reisnieuwsbrief met de leukste reistips, het laatste nieuws rondom bekende en onbekende attracties en kortingsacties

spot_img