maandag, juli 15, 2024

Belgische toerist overlijdt na aanval van haai of krokodil in Mexico

Een Belgische toerist is om het leven gekomen in Mexico. Volgens lokale media gaat het om een 76-jarige man die in het water werd aangevallen door een haai of een krokodil.

Het drama voltrok zich in Ixtapa, een Mexicaanse badplaats aan de Pacifische kust in deelstaat Guerrero. Een Belgische man en een vrouw zouden rond 9 uur in de zee plots zijn aangevallen door een dier. Beide slachtoffers werden in de benen gebeten. De Belg stierf per plaatse aan zijn verwondingen. De vrouw werd gewond overgebracht naar het ziekenhuis.

Volgens lokale autoriteiten is het niet duidelijk welk dier precies verantwoordelijk is voor de dood van de Belg, maar hoogstwaarschijnlijk gaat het om een aanval van een haai of een krokodil. Beide dieren komen voor in het gebied. Experts vinden het aannemelijker dat het om een krokodil gaat, aangezien de temperatuur van het water niet geschikt is voor haaien.

Eerder deze maand stierf er ook al een Mexicaanse vrouw na een haaienaanval aan de Pacifische kust van Mexico. Ook zij werd in de benen gebeten bij de badplaats Melaque.

Aanbevolen

Reisnieuwsbrief

Ontvang onze gratis reisnieuwsbrief met de leukste reistips, het laatste nieuws rondom bekende en onbekende attracties en kortingsacties

spot_img