vrijdag, april 19, 2024

30% van de Nederlanders besteedt het vakantiegeld niet aan vakantie

Voor veel werkende Nederlanders is de bijschrijving van het vakantiegeld op de rekening een moment om naar uit te kijken. Het is de tijd van het jaar waarin een beetje extra financiële steun goed van pas komt voor een welverdiende vakantie. Maar volgens onderzoek van Improof Research in opdracht van booking.com geeft 30 procent van de Nederlanders hun vakantiegeld helemaal niet uit aan een vakantie. De redenen achter deze trend zijn nogal uiteenlopend.

Sommige mensen hebben te maken met hoge inflatiecijfers, waardoor ze moeilijk een reis kunnen plannen die ze zich kunnen veroorloven. Anderen gebruiken hun vakantiegeld om uitstaande schulden af te lossen of om te sparen voor toekomstige uitgaven. En dan zijn er nog mensen die grote aankopen of investeringen willen doen en er daarom voor kiezen om een vakantie helemaal over te slaan.

Verschillende redenen om vakantiegeld anders te besteden

Natuurlijk zijn er ook mensen die het zich eenvoudigweg niet kunnen veroorloven om op vakantie te gaan, zelfs niet met het extra geld. Maar wat verrassend is, is dat er een klein percentage mensen is, 7 procent om precies te zijn, die ervoor kiezen hun vakantiegeld aan andere dingen uit te geven in plaats van aan reizen.

. Veel mensen zijn echter bereid offers te brengen om hun vrije tijd prioriteit te geven. Zo verklaarde 44 procent van de respondenten onder de 35 jaar dat ze zouden bezuinigen op andere grote uitgaven om zich een vakantie te kunnen veroorloven. Dit kan betekenen dat ze een grote aankoop uitstellen of gedurende een korte periode minder luxeartikelen aanschaffen.

Interessant genoeg bleek uit hetzelfde onderzoek dat een concurrentiegevoel meespeelt in deze bereidheid om te bezuinigen op vakanties. 66 procent van de respondenten onder de 35 meldde zich concurrerend te voelen met hun leeftijdsgenoten als het gaat om vakantietijd. Dit kan komen door de sociale media, waar mensen voortdurend foto’s delen van hun reizen en ervaringen. 

 

Aanbevolen

Reisnieuwsbrief

Ontvang onze gratis reisnieuwsbrief met de leukste reistips, het laatste nieuws rondom bekende en onbekende attracties en kortingsacties

spot_img