zaterdag, juni 15, 2024

Turkije meest populaire vakantiebestemming onder Duitsers

De ITB in Berlijn is een mooie gelegenheid om inzicht te krijgen in de huidige trends in de reisindustrie. Tijdens de jaarlijkse  ITB in Berlijn, heeft de Duitse reisbranchevereniging DRV een aantal opmerkelijke trends voor de komende vakantieperiode vastgesteld. Een van de meest opmerkelijke conclusies is dat Turkije als vakantieland weer helemaal in trek is en duidelijk een comeback aan het maken is. Niet alleen worden er meer boekingen naar Turkije gedaan, maar boeken mensen hun vakantie ook veel eerder dan in voorgaande jaren het geval was.

Naast  is niet alleen meer belangstelling voor reizen naar Turkije, maar ook verre reizen, luxe vakanties en cruises zijn een stuk populairder ten opzichte van voorgaande jaren. Egypte en Tunesië hebben beide een aanzienlijke toename in boekingen gezien ten opzichte van vorig jaar, waarbij Tunesië en de Verenigde Arabische Emiraten zelfs een plekje in de top 15 meest populaire vakantiebestemmingen hebben weten te veroveren. Allemaal goed nieuws voor de reisindustrie die zich nog steeds aan het herstellen is van de Corona-pandemie.

Populaire bestemmingen tijdens de paasvakantie

Voor de paasvakantie geven veel Duitse vakantiegangers de voorkeur aan bestemmingen als Egypte, de Canarische Eilanden en ook Turkije, gevolgd door de Balearen, de Malediven, Griekenland en de Verenigde Arabische Emiraten (VAE). Thailand, Portugal en de Dominicaanse Republiek vormen de andere top tien van populaire bestemmingen.

Verre reizen zijn populair in april, met een groot deel van de omzet (21%) voor deze bestemmingen. In mei domineren echter de mediterrane landen: Spanje, Turkije en Griekenland zijn samen goed voor 65% van de totale verkoop in de reismaand mei. Cruisen zit ook in de lift: veel Duitsers willen weer de zee op of de rivieren bevaren. Volgens analyses van TDA hebben cruises een indrukwekkende herstel gemaakt sinds de zware corona verliezen vorig jaar en reisagenten zien duidelijk een belangrijke nieuwe trend voor het komend jaar..

Een heerlijke vakantie naar Turkije boek je via:

Aanbevolen

Reisnieuwsbrief

Ontvang onze gratis reisnieuwsbrief met de leukste reistips, het laatste nieuws rondom bekende en onbekende attracties en kortingsacties

spot_img